Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilcisi Cengiz Başaran, İzmir'de Nazire Merzeci İlköğretim Okulunda görev yapan bir öğretmenin geç geldiği gerekçesiyle uyardığı öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiğini belirtti. Yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Başaran, öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.
Eğitim-İş olarak, AKP'yi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı öğretmenleri hedef alan açıklamalardan sakınmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Okullarımız güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır diyen Başaran'ın açıklaması şu şekilde:
İzmir`de, Nazire Merzeci İlköğretim Okulu`nda görev yapan Rabia Sevilay Durukan, geç geldiği gerekçesiyle uyardığı öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Yapılan saldırıyı lanetliyor, öğretmenimize rahmet, ailesi, yakınları ve tüm eğitim çalışanlarımıza başsağlığı diliyoruz.
Bu üzücü olaydaki güvenlik zafiyeti, buna benzer olayların tekrarı konusunda bizleri endişeye düşürmektedir. Yoksulluk sınırının altındaki ücretlerle, son derece zor çalışma şartları altında hizmet veren kamu çalışanlarının yaşam güvenliklerini sağlamak devletin en önemli görevleri arasındadır.
Ancak, bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önlemleri almadığı gibi öğretmenlere uygulanan şiddete seyirci kalan Milli Eğitim Bakanlığı, her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren nitelikte açıklamalar yapmıştır. Öğretmeni toplum nezdinde itibarsızlaştıran bu tür açıklamaların da saldırılarda önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz.
Eğitim-İş olarak, AKP'yi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı öğretmenleri hedef alan açıklamalardan sakınmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz.
Okullarımız güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır.
Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır.