Türk Eğitim Sendikası Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk, Kepez İlköğretim Okulu inşaatının gecikmesine tepki gösterdi.
24 Derslikli Kepez İlköğretim Okul inşaatı için 28 Ağustos 2012 günü ihale yapılacağını ifade eden Öztürk şunları kaydetti: Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 2012 Programında ve bütçesinde yer aldığı üzere Kepez İlköğretim Okulu 24 Derslikli Okul İnşaatı için 28 Ağustos 2012 günü ihaleye çıkılacaktır.
Geçtiğimiz Haziran ayında Çayırlı İlköğretim Okulu'nun tamamlanması için çıkılan ihalenin ardından Kepez İlköğretim Okulu ihalesinin duyurulması KDZ Ereğli halkı için önemli ve büyük bir müjdedir. Çünkü Çayırlı İlköğretim Okulu'nun hikâyesi 30 yıllık, Kepez İlköğretim Okulu'nun hikâyesi de 20 yıllık bir maziye sahiptir. Halkımızın yıllardır dile getirdiği taleplerin karşılanması, sevindirici ve umut verici olmuştur.  Öte yandan aklımıza gelen birtakım ünlemleri de kamuoyu ile paylaşmak zorundayız. Kepez Okulu'nun inşası 2012 İl Özel İdaresi programında yer alıyor ve bu karar 2012 Ocak ayından bu yana biliniyordu. Okullar 8 Haziran'da tatile girmiştir. Eğer bu iş Mayıs ayında ihale edilmiş olsa ve haziranda inşaat başlasa idi Cumhuriyet Bayramı'na yeni Kepez İlkokulu'nu açmış olurduk. Kepez Okulunun ihalesi için öğrencinin okulda bulunmadığı haziran, temmuz, ağustos ayları niçin boş geçirilmiştir? İnşaat niçin başlatılmamıştır?
Gelinen noktada görülüyor ki okullar açılırken aynı zamanda Kepez İlkokulu'nda da inşaat başlayacaktır. Ancak mesele bu kadar basit değildir. Çünkü eski okulda mevcut yüzlerce öğrenci vardır? Bu öğrenciler nereye ve nasıl gidecek, bu yıl nerede okuyacaktır? Veliler ve öğrenciler niçin bilgilendirilmemiştir? Okulların açılmasına 20 gün kalmışken, Kepez İlkokulu'nun geçici olarak nereye taşıyacaksınız? Niçin açıklama yapmıyorsunuz?
Ancak Kepez'deki açıkladığımız gecikme örneğiyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aksak yapılanması, plansızlığı, sorumsuzluğu, düşüncesizliği ve ehliyetsizliği mevcut dertlerimizi kat be kat büyütmektedir.
Hal böyle iken kamuoyuna açıklama yapmayı uygun gördük. İnanıyorum ki Milli Eğitim Müdürlüğü basında da yer alacak bu açıklamadan sonra silkelenip, sorumlu davranacak, gereken tedbirleri alacak, en yakın zamanda özellikle Kepez halkını ve Ereğli'yi bilgilendirmiş olacaktır.