Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Ali Topaloğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında, piyasaya sürülen virüslü hamburger etlerinin kaldırılana kadar çocuklara yedirilmemesi gerektiğini söyledi.
Okul önlerinde çocuklara sigara satan bazı dükkanların olduğunu da belirten Topaloğlu, bu konuda yetkilileri göreve çağırarak şunları kaydetti:
"MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ VE VELİLERİ UYARIYORUZ"
"Son günlerde kamuoyunda ve basında konuşulan, Tarım Bakanlığı tarafından da doğrulanan yaklaşık 12 ton virüslü hamburger etinin piyasaya sürülmüş olduğu ifade ediliyor. Okullarımızın açıldığı bugünlerde velilerimizin bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor.
Çocuklarımızın mümkün oldukça konu aydınlanıncaya kadar bu tür yiyeceklerden uzak tutulmasını öneririz. Diğer yandan okullarımızın açıldığı bugünlerde başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkilileri ve velileri aşağıda sıraladığımız konularda uyarıyoruz."
"OKUL SERVİSLERİ DENETLENMELİ"
"Öğrenci servislerinin hız limitine uymaları sağlanmalı, bu araçları kullanan sürücüler mutlaka bu ve diğer konularda eğitilmeli ve kendilerine belge verilmeli.
Araçların öğrenci taşımacılığına uygun olup olmadığı denetlenmeli ve uygun olmayan araçlara bu tür taşımacılık yaptırılmamalı. Okul kantinleri mutlaka sıkı denetime tabi tutulmalı, çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek içecek ve yiyeceklerin satılması önlenmeli.
Daha çok çocukların sağlığını olumlu etkileyecek süt ve benzeri ürünlerin satışı sağlanmalı. Bu konuda okul yönetimleri okul aile birlikleri ve veliler aktif tutum almalı.
Okul önlerinde bazı büfe ve bakkalların öğrencilere sigara sattıklarını, hatta bazen tek tek sigara satıldığı duyumları alıyoruz. Yetkililerin bu konuda dikkatli olmalarını ve bu işletmelere gerekli işlemleri derhal yapmalarını istiyoruz."
"ÇOCUKLARIMIZ,
GELECEĞİMİZDİR"
"Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımızın bazı araç ve gereçleri özellikle Uzakdoğu malları ürünlerinin çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkilediği, zaman zaman kamuoyunda duyuluyor. Bu tür araç ve gereç satın alırken dikkatli olunmalı. Bu sıraladığımız hususlarda başta velilerimiz olmak üzere tüm yetkilileri duyarlı olmaya gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Dernek olarak bu konuların takipçisi olacağız. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir."