Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Terörist yetiştirmediği için mi, anarşistler yetiştirmediği için mi, vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam-hatipleri kapattınız? sözlerine tepki gösterdi.
Okullar terörist yetiştiren kurumlar değildir. Ülkedeki sosyal ve ekonomik sorunların çözümünden sorumlu olan Başbakan'ın, sadece imam-hatip okullarının avukatlığını yaparak, terör sorununu çözemeyeceğini bilmesi gerekir diyen Başkan Kahveci, şunları söyledi:
 
BAŞBAKAN BU KEZ  DE
OKULLARI BÖLÜYOR
Başbakan Erdoğan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının açılışını Denizli'deki Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törenle yaptı. Başbakan, burada yaptığı konuşmasıyla eğitimde 4+4+4 düzenlemesiyle, temsil ettiği siyasi iradenin neyi hedeflediğini bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Başbakan'ın açıklaması,4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sistemi ile yapılmak istenen ve aylardır kamuoyuna anlatmaya çalıştığımız gerçeğin, kısacası malumun ilanıdır. Başbakan, 'Terörist yetiştirmediği için mi, anarşistler yetiştirmediği için mi, vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam-hatipleri kapattınız?' sözleri ile diğer okulları dışlayıcı ve bu okulları tercih edenleri ayrıştırıcı tavrını bir kez daha üslubuna yakışır bir şekilde ortaya koymuş bulunmaktadır. Bir başbakanın imam-hatip okullarını överek, diğer okulların terörist, anarşist yetiştirdiğini ifade etmesi ve okullar arasında bölücülük yapılmaktadır. Bu anlayışı kınıyoruz. Daha önce de 'İmam-hatipler arka bahçemizdir' ve 'İmam-hatipler gözbebeğimizdir' diyen Başbakan, diğer tüm okulları, toplumun gözünde küçük düşürmeye, hatta terörist yuvası benzetmesini kasıtlı olarak yaparak, İmam-hatip okullarına prim kazandırmanın peşindedir. İleride, imam-hatip öğrencileri ile diğer öğrenciler çatışırsa, bunun sorumlusu eğitimciler değil, Başbakan'ın kendisidir. Sayın Başbakan, laik okulları terörist yuvası olarak ilan ederken, Akıncılar gençliğini, Hizbullah ve El Kaide'nin içine giren birçok insanın hangi okuldan geldiğini unutturuyor. Sayın Başbakan'a özellikle soruyoruz:
Hizbullah ve El Kaide terör örgütünde kaç tane imam-hatipli bulunmaktadır? Özellikle Güneydoğu'da failleri meçhul (domuz bağıyla) cinayetlerin sahiplerinden kaç tanesi imam-hatiplidir? İstanbul'da faili meçhul cinayetleri beton armalarla kapatanlar kim?
Türkiye'nin bütün kurumları Başbakan'ın emrindedir. Ülkemizde yapılan cinayetlerin kaç tanesi imam-hatiplidir, buyursun, araştırsın, açıklasın? Hani 'Allah'ın verdiği canı sadece Allah'tan başka kimse alamaz' hükmüne ne oldu? Hani Allah korkusu? Hani, 'Allah korkusu çeken teröristlik yapamaz' şiarına ne oldu?
Demek ki, terörizmin okulu yokmuş, demek ki teröristin imanlısı-imansızı, imam-hatiplisi, laiki yokmuş. Ama Sayın Başbakan'a göre 'hiç bir imam-hatipli cinayet işlemez' savıyla hiç kimseyi kandıramaz. Sayın Başbakan'a göre imam-hatipleri Kabe taşına benzetse dahi hiç kimse gerçeklerden kaçamaz. Ülkemizin geleceğini karartan, yer altı ve yer üstü kaynaklarını peşkeş çeken, Hz. Muhammed Peygamberimize karşı ABD'yi baş tacı yapanlar, hangi okul mezunudur? Bu zamana kadar laik okullardan mezun olup da devleti yönetenlerden hiçbir tanesi teröre teslim olmamış, kardeş kavgasına fırsat vermemiş, ABD'ye teslim olmamıştır. Ama ülkemizdeki bu kaotik sürece bir imam-hatipli Başbakan teslim olmuştur. Başbakan'ın kasıtlı imam-hatip açıklaması sosyoloji ve eğitim biliminden ne kadar habersiz olduğunu da ortaya koymaktadır.
Okullar terörist yetiştiren kurumlar değildir. Terörizmin, ekonomik, sosyal, siyasal ve psikolojik nedenleri vardır. Bu nedenle, ülkedeki sosyal ve ekonomik sorunların çözümünden sorumlu olan Başbakan'ın, sadece imam-hatip okullarının avukatlığını yaparak, terör sorununu çözemeyeceğini bilmesi gerekir. Başbakan'a hatırlatırız, okullarımız ulusal, bilimsel ve laik eğitim ilkeleri çerçevesinde eğitim verilmesi gereken kurumlardır. Ülkemizin okullarının tekrar bölünüp, ayrıştırılmaya çalışılmasına, cumhuriyetin en önemli bilimsel ve demokratik kazanımlarından olan Öğretim Birliği'ni yok etme çabalarına karşı mücadelemiz devam edecektir.