Alaplı Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Ramazan Kocaman, meslek liseleri öğrencilerinin polis olmasını sağlayan kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine başvuran CHP’ye tepki gösterdi.
Kocaman, meslek liseleri öğrencilerinin polis olmasını sağlayan kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuran CHP’ ye tepki göstererek, “CHP’nin halkın değerleriyle uğraşmaktan vazgeçmesini, içinde bulunduğu halkı iyi tanımasını ve halkın beklentilerini iyi tahlil etmesini beklemekteyiz” dedi. CHP’nin daha öncede İmam Hatip Lisesi mezunlarının da polis olmalarının önündeki engelin kaldırılmasını iptal istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurduğunu anımsatan Kocaman, ”Demokratik bir ülkede, eğitim sistemi içerisindeki kurumlardan mezun olan herkesin istediği fakülte, akademi ve bölümleri tercih etme ve okuma hakkı vardır.
Bu en temel insan hakkıdır. İnsanların tercihlerine karışma, onları eğitim hakkından yoksun bırakma anlayışı terk edilmelidir. Bu nedenle okul ayrımı yapılmadan herkes istediği eğitim kurumuna girebilmelidir.
Yaklaşan 12 Haziran seçimlerinde ayrımcılığa son vereceğini belirten CHP’nin, son olarak ‘İmam Hatip Lisesi mezunlarının da polis olmalarının önündeki engelin kaldırılmasını iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşıması, tutarsızlığını da ortaya koymaktadır. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yola çıkarak, bir meslek lisesi olan İmam Hatip Liselerinin de Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı bir kurum olduğu ve buradan mezun olan öğrencilerimizin de polis olmasında herhangi bir engelin olmaması gerekmektedir. Yıllardır bu konularda ayrımcılık yapan, “Eşit ama bazıları daha eşit” anlayışı ile toplumumuzu sınıflandıran CHP’nin tecrit politikası gütmesi ayrımcılığın ta kendisidir. Bu noktadan hareketle CHP’nin halkın değerleriyle uğraşmaktan vazgeçmesini, içinde bulunduğu halkı iyi tanımasını ve halkın beklentilerini iyi tahlil etmesini beklemekteyiz” diye konuştu.