Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdür Yardımcısı Sinan Davulcu, Fatih Halk Eğitim Merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sinan Davulcu yaptığı açıklamada, Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Müftülük işbirliğiyle çeşitli kursların açılacağını söyledi. Davulcu, Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi ile Müftülük işbirliğinde 'Afetlerden Korunma ve Zarar Azaltma Bilincini Oluşturma' çalışmalarını kapsamında çeşitli kurslar açılacaktır. İlk etapta afetlerden korunma, ilk yardım ve cenaze hizmetleri programları açılması planlanmakta olup halkımızın bu programlara katılmak isteyenleri müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. 1 Eylül 2010 tarihi itibariyle okuma-yazma öğretimi açısından il bazında Türkiye 72.'si iken, değişik kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliğiyle yoğun bir okuma-yazma seferberliğine girilmiş ve 1 Eylül 2011 yılı itibariyle Türkiye 55.'sine yükseldik.
Bu bağlamda çalışmalarımız aralıksız devam etmekte olup belde belde, köy köy, mahalle mahalle okuma-yazma kursları açılacaktır. Eğitim-öğretim yılı sonunda ilk 30 içerisinde yer almayı hedefliyoruz. Bunun dışında istihdama yönelik kurslar öncelik olmak üzere 3 bin kurs programımızla halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.