Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Eğitim'de Alaplı'nın geçen 1 yılını değerlendirdi. 2009-2010 Eğitim ve öğretim yılını çok iyi geçirdiklerini belirten Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, yıl boyunca okullarımızda olağan üstü bir disiplin olayı ve bizleri üzecek durum yaşanmamıştır. Genel olarak başarılı bir sezon geçirdiğimize inanıyorum" dedi.
Taşıran, "2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılı 18 Haziran 2010 günü ilçemizde bulunan 6 lise ve dengi okullar, 12 ilköğretim, 11 köy ilköğretim okulunda sona ermiştir. Öğretim yılı boyunca 8 bin 200 öğrencimiz eğitim ve öğretime devam etmiştir. Yıl boyunca okullarımızda olağan üstü bir disiplin olayı ve bizleri üzecek durum yaşanmamıştır. Genel olarak başarılı bir sezon geçirdiğimize inanıyorum. Okullarımızda ilköğretim son sınıf ve liselerde son sınıf öğrencilerimiz ortaöğretim ve Üniversite sınavlarında başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum.  Yaklaşık 2 bin civarında bir öğrenci taşımalı eğitim ile 7 merkezi okula taşınmış ve taşıma esnasında olumsuz bir olay olmamıştır. Taşıma yapan kişilere ve kurumlara alacakları gecikmeden ödenmiştir. Okullarımız İl çapında ve Türkiye çapında çeşitli etkinliklere katılmış. Buralarda zaman, zaman basında yansıdığı gibi çeşitli başarılar elde edilmiştir.
 İlçemizde ilk kez 2009-2010 Eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçen Anadolu Öğretmen Lisesi ilk yılında başarılı bir eğitim ve öğretim sezonu geçirmiştir. Merkez ve köylerimizde bulunan okullarımız yılsonu etkinliklerini çeşitli yer ve zamanlarda coşkulu bir şekilde, halkımız ve velilerimizin yoğun katılımıyla kutlanmıştır.Eğitim ve Öğretim yılı boyunca okullarımızda çeşitli onarım ve tadilatlar yapılmıştır. Özellikle Aşağıdağ İlköğretim okulunda yoğun bir onarım yapılmıştır. Küçük Kaymaz ve Ahmet Zeki Atalay ilköğretim okulunda yerel imkanlarla çeşitli onarım ve bakım faaliyetleri yapılmıştır"
Öğrencilerimize uzun yaz tatili boyunca 1 yılın yorgunluğunu atarken, aynı zamanda da gelecek yıla en iyi şekilde hazır olmalarını bol,bol kitap okumalarını öneriyorum. Sevgili verilerimiz çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Başarılı olmalarını candan arzu etmeliyiz. Başarılarıyla övünmeliyiz. Ama her ne olursa olsun onların başarısız olduğu zamanda mutlaka yanlarında olmalıyız. Çünkü onları iyi bir insan olarak yetiştirmek elimizdedir.