MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'a tepki gösterdi. Ereğli ile ilgili çözümü kendi ülkesinin meclisinde değil Gambiya gibi ülkelerde aradığını belirten Şeker, AK Partide sizin gibi yatarak gezerek bedava maaş alacak çok kişi olduğunu artık halkımızda bu son açıklamanızdan daha iyi anlamıştır dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Son günlerde Kdz.Ereğli kamuoyunun yakından takip ettiği olaylardan biri olan Ereğli'ye açılması istenen fakülteye, anlaşılmaz bir tavırla veto ettiğini açıklayan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer'e karşı olan tepkilerin sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek açıklamasına başlayan Şeker, Yaşanan olaylarla ilgili olarak Milletvekili Ercan Candan uzun ama ne yazık ki Ereğli açısından boş bir açıklama yapmıştır dedi.

AÇIKLAMA TALİHSİZLİK

Candan'ın milletvekili maaşı almaktan başka hiçbir yetkiye sahip olamadığını belirten Şeker açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Ereğli'de ki ekonomik kriz karşısında takınmış olduğu benim hiçbir gücüm yok, ne yapayım cebimden paralar vererek mi tersaneleri kalkındırayım gibi cümleleri büyük bir talihsizliktir. Ereğli halkının isteği yaşanan olumsuzluklar sebebiyle Vekil yapmış olduğu kişinin görevini yerine getirmesidir ama Ercan Candan, sanki kendisi bir iş adamıymış halkta ondan yardım istiyormuş gibi bir hava yaratmıştır.

TEŞVİK PAKETLERİNDEN HABERSİZ

Hükümetin hazırlamış olduğu teşvik paketlerinin anlamından habersiz gibi davranarak ben sadece kanuni prosedürlere bakarım diyerek bir kandırmaca içerisindedir. Rektörleri demokrasiye aykırı davranarak atayan Cumhurbaşkanımız eminiz ki AK Parti milletvekilinden gelecek, bölge halkının isteği ve yararına olacak bir teklifi anında değerlendirerek fakülte sorununu çözebilir. Sayın vekil Ereğli ile ilgili çözümü kendi ülkesinin meclisinde değil Gambiya gibi ülkelerde aramaktadır. Ama kendisinin bir suçu yok vekili olduğu parti Dışa bağımlılığı o kadar abartmış olacak ki ilçelere kadar yapacaklarını bile başka ülkelere danışmaktadırlar.

MHP YÖNETİMİ GÖREVE BAŞLADI

Sayın vekil ayrıca yapmış olduğu açıklamasında benim yerimde olmak isteyen kaç kişi var biliyor musunuz diye soruyor. AK parti de sizin gibi yatarak gezerek bedava maaş alacak çok kişi olduğunu artık halkımızda bu son açıklamanızdan sonra daha iyi anlamıştır. Ama bundan sonra olayları yakından takip eden ve Ereğli'ye hizmet etmekle mükellef olanlara sorumluluklarını hatırlatacak genç, dinamik ve çalışkan bir MHP yönetiminin göreve başladığını hatırlatır saygılarımızı sunarız

MHP'DE GÖREV DAĞILIMI

MHP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında yapılan görev dağılımı kamuoyuna duyuruldu. İlçe Başkanı Şeker yaptığı açıklamasında Başkan Yardımcılıklarına Ali Toprak, Süleyman Özkaramuk, İlçe Sekreterliğine Yakup Yıldırım, Mali Sekreterlik görevine Erkan Aktürk'ün getirildiğini Sertan Kuzu, Zekeriya Demirtürk, Atalay Dumanoğlu, Hasan Coşkun, Erdal Şahin, Cihan Likoğlu, Şendoğan Yıldırım, Asım Marangoz, Hacıbey Tanık, Kemalettin Bektaş, Ali Yıldırım, Hasan Sezer, Bayram Karapınar, Satılmış Yılmaz'ın yönetim kurulu üyesi olarak kaldığını açıkladı.