Milletvekili Candan, ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

EREĞLİ GÖÇ VERMİYOR: Karadeniz Ereğli'nin sürekli göç verdiğine dönük söylenen sözler var. Gittiğimiz her yerde bu söyleniyor. Burada bir yanlış anlaşılma var. Olgu ile algı arasında büyük bir fark var insanlarda ciddi anlamda bir göç verdi algısı oluşmuş. Verilere bakın bu kent göç vermiyor. Kimler bunu dillendiriyor bilgi kirliliği yapıyorsa bir yanlışlık var.

BATANA İŞ VERMEZLER: Yapısal sorunları halletmeye bu kenti hızla normalleştirmeye çalışıyoruz, tersaneler için gece gündüz uğraşıyoruz. Geçenlerde bir açıklama oldu. Biz bu geminin içerisindeyiz ve bu gemi su alıyor batıyor diye bağırmanın bir manası yok. Müflis esnafa gidip de kimse iş yapmaz. Biz Norveç'den iş aldık bunun için uğraşıyoruz batıyoruz dersek bize bu işi vermezler.

SORUMLULUĞA DAVET: Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum. Bu kentte bir daralma varsa buna bizim bir çözüm bulmamız gerekiyor üzerine benzin dökmemiz gerekmiyor. Kenti yöneten arkadaşlardan kentin ileri gelenlerinden rica ediyorum herkes ticaretin içerisinde bunun sonuçlarını da herkes biliyor bu tür açıklamalardan kaçınmak zorundayız.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan beraberinde İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçe yöneticileri ile Ereğli ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafın sorunlarını dinleyen ve ilçe genelinde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Candan'a vatandaşlar ve esnafta yoğun ilgi gösterdi. Milletvekili Candan ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamasında, Ereğli'nin göç verdiğine dönük söylemlerin gerçek dışı olduğunu belirterek tersaneler bölgesi ile ilgili yaygın basında çıkan haberleri de değerlendirdi.

DOĞRULARI SÖYLÜYORUZ

Candan konuya ilişkin yaptığı konuşmasında şunları söyledi:  "Biz göreve geldiğimizden beri söylediğimiz bir şey var politika konusuna pek girmeyeceğiz, bizim için mümkün olanı yapmaya çalışacağız ve doğruları söyleyeceğiz dedik. Karadeniz Ereğli'nin sürekli göç verdiğine dönük söylenen sözler var. Gittiğimiz her yerde bu söyleniyor. Burada bir yanlış anlaşılma var. Olgu ile algı arasında büyük bir fark var insanlarda ciddi anlamda bir göç verdi algısı oluşmuş.

DEĞİŞİKLİK YOK

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine baktım göç olduğu falan yok. Bir değişiklik yok. Zonguldak'ın genelinde bir azalma var o da Zonguldak Merkezi ile ilgili bizim ile ilgili değil. Bu kent göç falan vermiyor. Maalesef ne ise kim veya kimler bunu dillendiriyor bilgi kirliliği yapıyorsa bir yanlışlık var. İnternet hemen bir adım ötede bakın bakalım göç vermiş mi vermemiş mi? 

DARALMA TERSANELERDEN

Şöyle bir olay var hacimsel olarak kapitaldeki nakitte bir hacimsel daralma var bu daralmanın sebebini de biliyoruz tersanelerden kaynaklanıyor. Bu daralmanın sebebini biliyoruz Erdemir gibi diğer kuruluşlardaki ücret oynamalarından kaynaklanıyor. Bunların çözümü için ben milletvekili olalı 1.5 yıldır uğraşıyorum. 9-10 Yıllık milletvekili değiliz ki bu işleri yaptık hallettik diyelim.

KENTİ NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Biz yapısal sorunları hızla halletmeye hızla bu kenti normalleştirmeye çalışıyoruz, taraflarla görüşüyoruz Erdemir ile yakın ilişki içerisinde olmaya çalışıyoruz. Tersaneler için gece gündüz uğraşıyoruz. Geçenlerde bir açıklama oldu, bir artık anlaşmanın üzerindeyiz ama bu kentte özellikle kameralar ve basın huzurunda söylüyorum biz bu geminin içerisindeyiz ve bu gemi su alıyor batıyor diye bağırmanın bir manası yok. Müflis esnafa gidip de kimse gidip iş yapmaz. Biz Norveç'den iş aldık bunun ile uğraşıyoruz batıyoruz diyorsak bu işi bize vermezler.

NEYE HİZMET EDİYORSUNUZ?

Neyin peşindeyiz ve neye hizmet ediyoruz bunu iyi bilmek zorundayız. Burada bir daralma var tersane sektöründe evet biz tutup da tersaneler battı iflas etti dersek nereden biz bunlara iş bulacağız kim sipariş verecek. Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum. Bu kentte bir daralma varsa buna bizim bir çözüm bulmamız gerekiyor üzerine benzin dökmemiz gerekmiyor. Kenti yöneten arkadaşlardan kentin ileri gelenlerden sorumluluk sahiplerinden rica ediyorum herkes ticaretin içerisinde bunun sonuçlarını da herkes biliyor bu tür açıklamalardan kaçınmak zorundayız. Biz zaten ağır ağır 1.5 yıldır elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizde politikacı olarak şunu söylemek isteriz şunu yaptık bunu yaptık demek bizde istiyoruz. Netleşmeden hiçbir açıklama yapmadık inşallah önümüzdeki günler daha iyi olacaktır ben buna inanıyorum. Bu olgu ve algı meselesini iyi ayarlayalım. Bütün esnaflar arkadaşlarımız bunu söylüyor. Ereğli'ye de bahar gelmesi için uğraşıyoruz.