Yıllardır yapımı için çok konuşulan halk dilinde de ölüm yolu olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez karayolunda başlatılan çalışmalar tamamlanamadı. Kazalar olmaya canlar yanmaya devam ederken konuyu Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na sorduk.

Kdz.Ereğli’nin sorunlarının başında gelen ancak yıllardır verilen sözler hazırlanan projeler, yapılan açıklamalara rağmen tamamlanamayan hemen hemen hergün bir trafik kazasının yaşandığı Yeşiltepe-Kepez karayolunun eksikliklerinin tamamlanamaması büyük tepki çekiyor. Üst üste gelen ve ölümle sonuçlanan kazaların ardından başlatılan çalışmalarda kısa sürede askıya alındı. Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na halk dilinde ölüm yolu olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez yolunun durumunu sorduk. Başkan Cevdet Civelek, gerek vatandaşlardan gerekse oda üyelerinden çok sayıda kişinin Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na gelerek bu sıkıntının çözümüne katkı sağlanmasını istediklerini belirterek başladığı konuşmasında yeni dönemde birlik ve beraberlik içerisinde Kdz.Ereğli’nin sorunlarının çözümünün sağlanmasını önerdi. Barış ve huzur içerisinde hizmet edilmesi gerektiğini kaydeden Civelek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

SORUNLAR BİRLİKTE
ÇÖZÜLSÜN

Gerek vatandaşlar gerek odamız üyeleri defalarca bu konu hakkında bize sıkıntılarını ilettiler konu sadece bize de iletilmedi. Herkesin ortak sorunu olan ve halk dilinde de ölüm yolu olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez karayolunun ya belediyeye devredilmesi gerekiyor ya da başlatılan çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Bölgemizin öncelikli sorunlarının başında gelen bu problemin biran önce çözülmesi gerekiyor biz Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
Bilindiği gibi 12 Haziran tarihinde genel seçimler gerçekleştirildi, milletvekili seçilenleri bir kez daha kutluyoruz. Yine bölgemizde AKP’den 2. sıra seçilen Prof.Dr.Ercan Candan’a da başarılar diliyoruz, kendisinin bölgemize ciddi hizmetler sağlayacağına inanıyoruz”.

2 SENE ÖNCE İNCELENMİŞTİ

Bilindiği gibi 20 Mayıs 2009 tarihinde Karayolları 4. Bölge Müdürü Vacip Mert, dönemin Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Belediyesi yetkilileri, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, belde belediye başkanlarının da katılımı ile yol güzergahında inceleme gerçekleştirilmiş, sıkıntının biran önce giderilebilmesi için fikir alışverişinde bulunulmuştu.