AKP Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, bölgedeki sorunlar ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mehmet Erdoğdu yaptığı açıklamada, Ormanlı beldesi ve Alaplı arasındaki karayolunda genişletme ve istinat duvarı çalışmalarının yapılacağını kaydetti. Kastamonu 15. bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda karayolun gündeme alındığını belirten Erdoğdu, "Ormanlı-Alaplı yolunun ilk kararı 16 Nisan'da 15. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda alındı. Yolda zaman zaman heyelanlar meydana gelmişti. Bu güzergahta yol genişletilip, heyelan olan bölgelere duvarlar yapılacaktır" dedi. 23 Mart'da ihale edilen Ereğli-Devrek yolu çalışmalarının gerek Ormanlı Beldesi, gerekse Çaylıoğlu Köyü için büyük önem taşıdığını belirten Erdoğdu, çalışmalara kısa sürede başlanılacanı ifade etti. Kızılcapınar-Ormanlı beldesi arasındaki yol çalışmalarının da start alacağını anlatan Erdoğdu, "Kızılcapınar-Ormanlı arasındaki karayolunun bazı bölgelerinde zaman zaman heyelanlar oluyordu. Bazı bölgelerde yol genişletilmesi gerekmektedir. Milletvekillerimiz Fazlı Erdoğan, İl Başkanımız Hamdi Uçar, İlçe Başkanımız Erol Şahin'in de bu konuda desteklerinin olacağını biliyoruz. Çalışmalar, yakın zamanda başlayacaktır" diye konuştu. 2009 yılında İl Genel Meclisi Daimi encümen üyeliğine seçilen Nail Eski'nin Ormanlı Beldesi'nden olduğunu hatırlatan Erdoğdu, Encümen Eski'nin bölgede önemli çalışmalara imza atacağına inandığını ifade etti.
Daimi Encümen Eski'nin Ormanlı-Karakavuz yolunun acil olarak programa aldırdığını anlatan Erdoğdu, şöyle devam etti; "2009 yerel seçimlerinde beldemizden olan Nail Eski, daimi encümenliğe seçilmiştir. Kendisini, tebrik ediyorum. Beldemize bağlı köylerimize kazandıracağı yatırımlar nedeniyle şimdiden teşekkür ediyorum. Nail Eski Daimi Encümenliğe seçilmesinden sonra yapmış olduğu programda ilk olarak aciliyet arz eden Ormanlı Beldesi ile Karakavuz arasındaki yolu gündeme getirmiştir. Bu yolumuz, Ormanlı Köyü'nde faaliyet gösteren Taşocağı'na ait ağır tonajlı araçların nakliyat yapması nedeniyle bozulmuştu. Yolda heyelanlar oluştuğu gibi çukurlarda sürücülere büyük sıkıntı yaşatıyordu."
Ereğli'ye yapılacak olan 400 yataklı hastanenin Kaynarca konutlarının bulunduğu bölgeye yapılacak olmasının Ormanlı Beldesi'nde de büyük bir sevinçle karşılandığını ifade eden Erdoğdu, Ormanlı Beldesi'nin çalışmalarını çok yakından takip ettiklerini kaydetti.  AKP'li belediye meclis üyeleri ile birlikte Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever'in atacağı her olumlu ve mantıklı projelerinin destekçisi olacaklarını söyledi. Ormanlı sorunlarında ortak hareket etmeye hazır olduklarını yineleyen Erdoğdu, "Belediye Başkanı Yaşar Sever'in, her atacağı olumlu ve mantıklı, projelerin arkasındayız. Bizler belki siyasi olarak yollarımızı ayırmış olabiliriz ama davamız aynı olmalı, davamız Ormanlı olunca sorunlarımızı çözmeye hazırız. Bunun örneği de geçen hafta beldemizi ziyaretinde yaşanmıştı. Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan, ziyaret etmiş ve halkımızın, sorunlarını dinlemiştir. Bu program, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever'i de davet ettik. Başkan banka ile ilgili dosya hazırlamış, vekilimize takdim etmiştir. Bizler de,  bu işi takip etmekteyiz. Valimiz, Yaşar Sever'e spor salonu ile ilgili yardımı olabileceğini yeter ki belediyenin gerekli arsanın tahsis edilmesini istedi. Bu konuda, vekilimize şimdiye kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Ormanlı Beldesi halkı olarak Zonguldak valisi Erdal Ata ile gurur duyduklarını kaydeden Erdoğdu, Milletvekili Fazlı Erdoğan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'e teşekkür etti.