CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Gündüz çalışmalarını ilçe merkezlerinde ve esnaf ziyaretleriyle değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ali İhsan Köktürk akşamları bu çalışmalarını köy ziyaretleriyle sürdürüyor.
Perşembe akşamı Muhsinler, Kerimler ve Ahatlar köy ziyaretlerini gerçekleştiren Köktürk dün de Çaycuma giyim pazarında pazarcı esnafıyla sohbet ederek ve pazara alışveriş yapmaya gelen halk kitlelerine Anayasa neden "Hayır" diyeceklerini anlatarak sürdürdü. Köktürk "Anayasa değişikliğinin asıl amacı yargıyı ele geçirmektir. AKP yargıyı ele geçirmek, yaptıklarının hesabını vermekten kurtulmak için bu değişikliklere gereksinim duyuyor" dedi.
Köktürk, "Başbakan, 12 Eylül'le hesaplaşma diyor; ama hiç 12 Eylül’ün getirdiği dokunulmazlıklardan söz etmiyor, hiç 12 Eylül ürünü olan YÖK'e dokunmuyor, hiç işsizlikten. Yoksulluktan, açlıktan söz etmiyor" diye konuştu. Vatandaşlardan AKP'ye "Hayır" diyerek olumsuz gidişata dur demelerini istedi.   Köktürk referandum gezilerini sürdürüyor.