8 Kasım'da Kdz. Ereğli'de,  21 Haziran'da Zonguldak'ta Uzun Mehmet'i anmak için neden iki ayrı tören düzenlendiğini Vali Yardımcısı, Milletvekili ve Kaymakama sorduk.

Kdz. Ereğli'nin şimdi mahalle olan Kestaneci Köyü'nden Uzun Mehmet'in Köseağzı'ndaki değirmeni döndüren Neyrendere yatağında bulduğu siyah taş parçalarının karaelmas olduğunun anlaşılması üzerine Zonguldak sanayi ile tanıştı ve bu bölgede iki tane de demir çelik fabrikası kuruldu.
8 Kasım'da Kestaneci'deki Uzun Mehmet fenerinde yapılan anma töreninin dışında,  Zonguldak Merkez'de  Zonguldak'ın Kurtuluş Günü'nde Uzun Mehmet resmi törenle  anılıyor. Aynı ilin içinde iki ayrı tören yapılması konusundaki çelişkiyi Kestaneci'deki törenlere katılan Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Kaymakam İbrahim Çay'a sorduk.
Vali Yardımcısı Aylanç, konuyu Vali Erdal Ata'ya ileteceğini belirtirken "olur mu öyle şey?" dedi. Milletvekili Erdoğan ve Kaymakam Çay'da bu iki ayrı törenin teke indirilmesi ve Uzun Mehmet için sadece Kestaneci'de tören düzenlenmesinin doğru olduğunu ifade ettiler.