“Bende ön seçim yapılmasını istiyorum” diyen Balcı, “Böyle bir kanaat oluştu, aday adaylarının çok olması partide yıllarca hizmet vermiş bir yönetici olarak bizleri mutlu etti. Partim beni aday göstersin göstermesin gösterilecek adayın arkasında da gece gündüz çalışacağımı belirtiyorum” sözleri ile konuştu.

Partinin 3-4 milletvekili çıkarmak istiyorsa Kdz.Ereğli’nin olmazsa olmazı 2. sıraya verilmesi gerektiğini söyleyen Balcı, “CHP’yi Zonguldak’ta ve Kdz.Ereğli’de birinci parti olarak 3 milletvekilini garanti görüyoruz iyi bir sıralama yapılması halinde dördüncü milletvekilliği sürpriz olmaz” dedi.

 

CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, Çaylıoğlu beldesine yaptığı ziyaretin ardından gazetemiz merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’den Milletvekili aday adaylığı için çok sayıda ismin geçmesinden mutlu olduğunu da vurgulayan Balcı, genel merkezin Zonguldak’ta ön seçim yapmaktan yana olduğunu düşündüğünü söyledi. Ön seçim isteyen Balcı, Kdz.Ereğli’nin sıralamada da mutlaka 2. sırayı alması gerektiğine vurgu yaptı. Balcı’nın gündeme ilişkin açıklamaları şu şekilde:

BAŞKANLAR BELİRLENİYOR


Milletvekili aday adaylığı için Zonguldak İl Başkanlığı, Karadeniz Ereğli ve Gökçebey İlçe Başkanlıkları 9 Şubat 2011 tarihi itibariyle yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında tüzüğümüz gereği, yönetimin içerisinden İl ve İlçe Başkanlarının seçilmesi ile ilgili görevlendirme çıkmıştır. MYK kararı il ve ilçelere ulaştırıldıktan sonra yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında Zonguldak İl Başkanı, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı ve Gökçebey İlçe Başkanları yönetim içerisinden belirlenecek ve bu süreç tamamlanmış olacaktır.

ÖN SEÇİM KANAATİ

7-8 Şubat tarihleri arasında Ankara Genel Merkezinde yaptığımız görüşmeler sonucunda aldığım izlenim Zonguldak ilinde büyük bir ihtimal ile ön seçim olacağına dönük bir kanaat oluşmuştur. Buna neden olan da bu bölgede aday adaylarının çok olmasından kaynaklanmaktadır. Zonguldak ilinde aday adaylarının çok olması bu partide yıllarca hizmet vermiş bir yönetici olarak da bizleri son derece mutlu etmektedir. Örgütlerden yetişerek gelen bir aday adayı olarak bu bölgede ön seçim yapılmasını istiyorum, ön seçim yapılarak milletvekili adaylarının belirlenmesini istiyorum. Ancak genel merkezimizin vereceği kararlara da sonuna kadar saygılıyım.

KAPI KAPI ÇALIŞIYORUM

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından istifa etmemin ardından çalışmalarımı hızlandırdım. Zonguldak halkının beni daha fazla tanıyabilmesi için afişler, broşürler bastırdım. Ereğli ve Alaplı öncelikli olmak üzere işyerlerine ve evlere broşürlerimi dağıtıyorum. Bilbordlara aday olduğuma dönük afişler yaptırdım. Bu arada bütün beldeleri köyleri dolaşarak hem tanıtım broşürünü veriyorum hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması yolunda projeleri halkımız ile paylaşıyorum. Her ne kadar istifa etmiş olsak bile ilçe örgütlerimiz ile birlikte bütün çalışmalarda onların yanında oluyorum destek veriyorum, olmaya ve desteğimi de sürdürmeye devam edeceğim. Yine partim aday göstersin göstermesin gösterilecek adayın arkasında da gece gündüz çalışacağımı buradan açıkça belirtiyorum.

CHP İLGİ GÖRÜYOR

Köylerde gerçekten partimize karşı ilgi ve alakanın önceki dönemlerdekinden çok daha iyi olduğu açık olarak görülmektedir. Bir CHP’li olarak şunu açıkça Ereğli halkı ile paylaşmak istiyorum aday olayım olmayayım genel seçimlerde bütün gücümle partimin iktidar olması için örgütümle beraber köy köy kapı kapı dolaşarak CHP’yi iktidar yapma noktasında tüm Ereğli halkına söz veriyorum.

REFERANDUMDA “EVET” ÇIKMIŞTI
ADAYLIK SÜRECİNDE ETKİLER Mİ?

Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş’ın, “12 Eylül referandumunda Kdz.Ereğli’den “evet” oyunun çıkması adaylık sürecinde ne kadar etkili olur?” sorusuna Balcı, “12 Eylül referandum sürecinde Zonguldak ili içerisinde Kdz.Ereğli’den “evet” oyu çıkması bizleri üzmüştür dönemin ilçe başkanı olarak bunu açıkça söylüyorum, çok üzüldük. Merkezde de CHP’li belediye olarak yüzde 54 civarında hayır oyu çıkmıştır bu anlamda ilk bakışta normal gibi gözüküyor ancak köylerle birlikte toplamında “evet” çıkmış olması tüm yöneticilerin sorumluluğundadır. Ancak referandum sonuçlarının genel seçimlerde ölçü olmayacağı da bir gerçektir. Şunu da açıkça belirteyim ki CHP’yi Zonguldak’ta ve Kdz.Ereğli’de birinci parti olarak 3 milletvekilini garanti görüyoruz iyi bir sıralama yapılması halinde dördüncü milletvekilliği sürpriz olmaz” sözleri ile yanıtladı.

KDZ.EREĞLİ 2. SIRA

Bektaş’ın, “Kamuoyunda ilk 2’de Parti Meclis Üyesi Ali İhsan Köktürk’ün olması bekleniyor böylelikle Köktürk’ün yanına Zonguldak’tan bir aday koyarlarsa Kdz.Ereğli 3. sırada yeralır konuşuluyor” sorusuna da Balcı, “Ön seçim demek mevcut milletvekillerinin de aday adaylığı düşünen herkesin de sandığa girmesi demektir. Bu sorunuz ön seçim olduğu sürece bir anlam ifade etmez. Eğer ki merkez yoklaması olursa bu şekilde adaylar belirlenecekse ve partimiz 3-4 milletvekilini çıkarmak istiyorsa Kdz.Ereğli’nin olmazsa olmazı 2. sıradır” dedi.