Ereğli'de Kent Kart uygulaması için düzenlenen törende konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık eleştirilere tepki gösterdi yeni sistemin hem şoför esnafına hem Ereğli halkına fayda sağlayacağını söyledi.

Ereğli Belediyesi kontrolünde ilçe genelinde ulaşım hizmetlerini sağlayan Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifinde Kent Kart uygulamasına geçildi. Uygulama nedeniyle Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi önünde tören düzenlendi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, törende Kent Kart ile ilgili iddialara tepki gösterdi yeni uygulamanın Ereğli halkı ve şoför esnafına kolaylıklar sağlayacağını söyledi. Uygulamaya koyduğu projelerin ilk önce eleştirildiğini uygulamanın tamamlanması ile dualar aldığını da söyleyen Posbıyık, ilçe genelinde halk otobüslerinden gelen şikayetlerin azalacağına vurgu yaptı.

MİLİM GERİ ADIM ATMADIM

1994 Yılında Belediye Başkanlığı döneminden bugüne kadarki süreçte yapılan hizmetlerin hepsinde çok akılcı davrandıklarını belirterek açıklamasına başlayan Posbıyık şunları söyledi: Bilmediğim konuları danışmanlara veya başka yerlere sordum. Doğrudur bu yaptığımız dedikten sonra hiç kimseye taviz vermedim milim geri atmadım. Baştan protesto edenler iş bittikten sonra Allah razı olsun demeye başladılar. Sahilde çalışırken de aynı başlarken hemen tepki olmaz gitmez. Başlarken tepki bittikten sonra Allah razı olsun.

PİSPİS İŞLER SÖYLEDİLER

Otobüslerde de aynı 3-5 kişi bir şeyler yazdılar pis pis işler söylediler hiç umurumda bile olmadı, aramadım sormadım bile. Alışığım 20 senedir bir işi yaparken bir kente yenilik getirirken rüşvet, iyi değil derler. Ereğli'de yaşayan insanların ruhunu bilirim. Büyük çoğunluğu iyi niyetlidir 3-5 tane de kendilerine çıkar temin etmeye çalışan insanlar hep piskos yaparlar. Bizi engelleyemezler. Hukuk yolunda adalet yolunda iş yapıyoruz. Sorarız, biliriz öyle yolumuza devam ederiz. Halk Otobüslerine başladık yer yerinden oynadı pahalı verdiler, göz yumdu, halkı soyuyorlar dediler güldük, cevap vermedik. Benim halk otobüsü çalışanlarının lehine olan bir olaydır. Aynı zamanda halkımın yararınadır.

KOZLU'DA 7 TL

Herkes bundan sonra daha mutlu olacak Halk Otobüslerinden şikayet azalacak, kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'de Kent kart'ı 5 liraya satan bir tek Karadeniz Ereğli Belediyesi var en yakınımızda belediye meclis kararı 7 TL. Halk otobüsleri ilk başladığında burada kavgalar oluyordu sopalar ile üzerlerine gidiyorlardı dünü unutmayacaksın yarın için. Kartlar verilmeye başlandı.

ŞİKAYET OLURSA DİREK BANA GELİN

Bize lütfen Nisan 15'e kadar müsaade verin o zamana kadar karmaşıklık, dolumlar da sorun olabilir, otobüsleri tam olarak izleyemeyeceğiz. Nisan 15'den sonra şikayet olursa bana direk gelip iletebileceksiniz. Rink seferleri olsun yolcu olsun ya da olmasın seferini tamamlayacak. Şoförler birbirini geçmek için birbirleri ile kavga etmeyecekler. Akşam para toplandığında havuzda toplanacak herkes eşit miktarda alacak. Ben bundan daha fazla yolcu alayım olmayacak. Herkes normal seyrinde devam edecek.

VIZ GELİR TIRS GİDER

Alacağım satacağım dedikten sonra laf çıktıysa o iş bitmiştir. İsterse Başbakan konuşsun Başbakan yardımcısı konuşsun vız gelir tırs gider. Biz bu işin duayeniyim. Yeni bitmeler laf söyledi diye onlara mı uyuyacağız. Onlar gitsinler Gülüç'den Kepez'e kadar olan güzergahın asfaltını döksünler. Onu dahi becermekten acizler birde burnunu sokuyorlar sokarlarsa yakarım burunlarını da koparırım dedi.

KISA ŞEHİR TURU ATTILAR

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Çilek Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz ve kalabalık davetli topluluğunun katıldığı Kent Kart açılış töreninde Başkan Posbıyık yeni sistem takılan araca binerek çarşı merkezinde kısa süreli yolculuk yaptı.