Konuşulduğunda herkes Ereğli'yi çok seviyor. Bakalım Ereğli'yi ne kadar seviyorlar? sözleri ile konuşan MHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Ereğli Muhtarlar Derneği, AKP ve CHP Ereğli İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek, ortak hareket edelim çağrısında bulundu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Ereğli Muhtarlar Derneği, AK Parti ve CHP Ereğli İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti ilçenin sorunlarının çözümünde ortak hareket edilmesini önerdi.  İlk olarak Ereğli Muhtarlar Derneği ardından da Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret eden MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ve yönetim kurulu üyeleri yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

VAZGEÇİLMEZ İKİ PARTİYİZ

CHP İlçe Örgütü ziyaretinde konuşan İlçe Başkanı Talat Şeker, ilçe genelinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesini arzu ettiklerini söyledi. Şeker konuşmasında şunları söyledi: Görüyoruz ki birlik beraberlik içerisinde sıkıntılar var. Bizde MHP olarak önce siyasiler olarak bir araya gelelim, memleketi yönetme şekli, ülkemizi yönetme iradesi siyaset olduğuna göre sizler ana muhalefet partisi ve bizlerde muhalefet partisi olarak TBMM'de güçlü temsil edilen Türk siyasetinin vazgeçilemeyecek iki partisiyiz. Dolayısıyla Ereğli'nin sorunlarına da beraber hareket etmeliyiz diyorum. Siyasi kimliğimizi bir yere bırakıp önümüzdeki günlerde tüm siyasi partilerde, sivil toplum örgütlerinin derneklerin odaların herkesi biz platforma davet edeceğiz. Buyurun gelin hep beraber bir şeyler yapalım. Çünkü yaptığımız ziyaretlerde şunu görüyoruz, konuşulduğu zaman herkes Ereğli'yi çok sevdiğinden bahsediyor. Bakalım Ereğli'yi ne kadar seviyorlar? Ereğli'yi kim seviyor, Ereğli'nin menfaati için bir araya gelebilecek, hem bunların testini bir gözden geçirmiş olacağız, hem de mevcut iktidar partisinin de eksikliklerini de dile getirerek çözüm üretme konusunda da arkadaşları bu yönde davet edeceğiz.

EREĞLİ'NİN SORUNLARI BÜYÜK

CHP Ereğli İlçe Başkanı Kartal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sorunların çözümünde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Kartal konuşmasında şunları söyledi:  Tüm siyasi çevreler duyarlılar. Kendi bakış açımız meslek örgütleri sendikalar, sizinde söylediğiniz gibi siyasi partilerimize çok büyük görev düşüyor. Eğer ülkede, bölgede, Ereğli'de sıkıntılara çözüm üretmek, siyasi partiler kendi programları anlayışları doğrultusunda bu gölgeye nasıl hizmet ederlerse faydalı olabilirler. Burada siyasi iktidara büyük görev düşüyor. Çünkü sorun ortak, biz Ereğli'de siyaset yapıyoruz. Ereğli'de yaşıyoruz, Ereğli'nin sorunları hepimizin sorunları, buna çözüm bulma doğrultusunda da tüm siyesi partiler, AKP ilçe başkanlığı da, belediye de, sendikalar dahil, meslek örgütleri, esnaflar dahil, herkes Ereğli'nin gelişmesi canlanması, insanlara yeniden bu bölgede iş aş bulabilmesi sorunların çözülmesi doğrultusunda herkes düşüncelerini belirtip, bir araya gelmek zorunda, ancak burada samimiyet ilkeli, dürüstlük çok önemli.

AK PARTİ ZİYARETİ

MHP İlçe Başkanı Şeker ve beraberindeki yöneticiler daha sonra AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret etti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Ereğli'de sorunların çözümünde ortak hareket edilme çağrısında bulunan Şeker'in açıklamalarına Fatih Çakır'da destek verdi. Çakır açıklamasında şunları söyledi: Ereğli'de bazı profil fabrikalarımız vardı şimdi Akçakoca'dalar. Yani demir çeliğin yanında olması gereken profil imalatları küçük düşüncelerin zihniyetinden dolayı bugün dışarıdalar. Biz önümüzdeki 50 yılı bizden sonraki nesili de düşünmek zorundayız. Ereğli'de bilindiği gibi Yüksek Okul ile ilgili Müdürlüğe atama yapıldı. Oraya süratli bir şekilde destek vereceğiz. İktidar muhalefet, sivil toplum örgütü ile birlikte destek sağlayacağız. 8 Bine yakın öğrenci alma hakkımız var, bölümlerin biz nitelikli olması için uğraşıyoruz. Ereğli'ye kısa vadede bir kazanım olacaktır. Sorunları aynı masanın etrafında Ereğli'yi düşünerek birlikte hareket edeceğiz. Tüm sivil toplum kuruluşları, yerel yöneticiler ile siyasi partiler ile daha iyi bir Ereğli için hep birlikte omuz omuza çalışmaya varız.