Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay tüm daire müdürlerinin katıldığı toplantıda yapılan ve yapılması hedeflenen projeleri değerlendirdi.

Fen Lisesi'nden Adliye Sarayı, Akıllı Hastane'den yeni su deposuna kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Kaymakam Çay, daire müdürlerine de çağrıda bulunarak, Hizmetin sunulmasında vatandaşlarımızı memnun edecek şekilde yasaları vatandaşları lehine yorumlayarak hizmet etmek başta gelen görevimizdir dedi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kaymakamlık Toplantı Salonunda daire müdürleri ile bir araya geldi yapılan ve yapılması hedeflenen projeleri görüştü. Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak başta olmak üzere daire müdürlerinin tamamının yeraldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam İbrahim Çay, İl'lerde İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılıyor bizde İlçe Koordinasyon Kurul Toplantısını yapmak üzere toplandık. Toplantımızın gündemi doğrultusunda özellikle ilçemizde yapılan ve yapılması gereken yatırımlar konusunda değerlendirmede bulunacağız. Daire Müdürlerimizin, ilgililerin programlarını görüşeceğiz yine son çıkan kanunlar ile ilgili yönetmelikler de gözden geçirilecektir. Önemli olan her zaman söylüyoruz, hizmetin sunulmasında vatandaşlarımızı memnun edecek şekilde yasaları vatandaşları lehine yorumlayarak hizmet etmek başta gelen görevimizdir. 2 Yıla yakın bir süredir birlikte çalışıyoruz. Sizden önceki arkadaşlarımız bize güzel bir ilçe bıraktılar. Bu bir bayrak yarışıdır kendilerine teşekkür ediyoruz. Her alanda olduğu gibi Ereğli halkına da sivil toplum örgütlerimiz olsun hayır sever vatandaşlarımız olsun her zaman yanımızda oldular, teşekkür ediyorum dedi.

Kaymakam Çay ilçe genelinde yapılan çalışmalara ilişkin ise şu bilgileri verdi:

FEN LİSESİ
Kdz.Ereğli'de 11 Kasım 2011 tarihinde sözleşmesi imzalanan 15 Kasım 2011'de de yer teslimi yapılan Fen Lisesi inşaatı devam etmektedir. İhaleyi alan Emek İnşaat 400 iş gününde burayı tamamlayacaktır. 16 Derslikli okul binası 360 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan 1 adet spor salonu 10 adet dairelik lojman ve 4 blok halindeki Fen Lisesi'nin sözleşme bedeli ise 6 milyon 700 bin TL'dir.

ADLİYE SARAYI
Kdz.Ereğli Adliye Sarayı 12 bin 82 metrekare kullanım alanı vardır. Yine adliye binasının ihale onay süreci devam etmektedir. Yaklaşık maliyeti 11 milyon 523 bin TL'dir, projenin onay aşamasının tamamlanması beklenmektedir.

VERGİ DAİRESİ
Kdz.Ereğli Vergi Dairesi 2012 yılı yatırım programına alındı. Mülkiyeti hazineye ait Süleymanlar Mahallesi'ndeki 2 bin 801 m2 arsa Vergi Dairesi Hizmet binası yapımı için tahsis edilmiştir. Vergi Dairesi inşaatı Bakanlığımızca 2012 yatırım programına alınmış olup hizmet binası inşaatı için Bakanlığımızla görüşmeler devam etmektedir. Henüz ihale aşamasına gelinememiştir.

DEVLET HASTANESİ
3 Ana bloktan oluşan 26 Haziran 2011 tarihinde ihalesi yapılan 18 Ağustos 2011 tarihinde sözleşmesi Akay İnşaat ile 46 milyar 638 milyon TL sözleşme bedeli olan akıllı bina hastanenin bitiş tarihi 17 Mayıs 2014 tarihi olarak belirlenmiştir. 350 Yatak kapasiteli akıllı bina durumundaki hastanede 100 tek kişilik oda, 100 iki kişilik oda, 50 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 4 bin m2'lik acil servisi bulunmaktadır.

YENİ İLKÖĞRETİM OKULU
Kepez Mahallesi'nde eski ilköğretim okulunun yıkılıp 24 derslikli ilköğretim okulu yapım işi vardır. 24 Derslikli proje maliyeti 2 milyon 500 bin TL olan okul inşaatının istimlak bedeli ise 113 bin TL'dir. Yasal engel olmaz ise 10 gün içinde çalışmalara başlanabilir. 672 m2 istimlak edilecek toplam 6 dönüm arsası mevcuttur. Yasal engel olmaz ise parası hazır Eylül 2012 veya en geç Ocak 2013'de biter.

KABASAKAL DERESİ
Kabasakal Deresi Islah Projesi 1 kısım 1.5 kilometre yapım bedeli 651 bin 86 TL'dir. Yüklenici firma Şimşek İnşaat olup iş 2010 yılında tamamlanmıştır. Bu ihale ile Kabasakal deresi üzerinde Kavakdibi 2, Göçmenler Köprüsü ve Devrek yol ayrımı kavşağı ana menfez yıkılarak toplam 121 metre menfez imalatı ile bağlantı duvarları yapılmıştır.

YENİ SU DEPOSU
Kepez Mahallesine Devlet Su İşleri tarafından yapılacak su deposu işi vardır. Yüklenici 3B-Plan Mühendisliktir işin bitim süresi ise 19 Aralık 2012 tarihidir. Proje teslimi sonrası 2 sene inşaat süresi olacaktır. Su depoları ise Gülüç bin 500 m3 ilave su deposu inşaat keşfi, Gülüç ve Kepez bin m3 ilave su deposu inşaat keşfi, Gülüç ve Ören 300 m3 ilave su deposu inşaat keşfi, Kirmanlı 3 bin m3 ilave su deposu inşaat keşfi, Sarıkorkmaz 5 bin m3 ilave su deposu inşaat keşfidir.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK
Devrek Yol ayrımına yapılması planlanan battı-çıktı projesi ile ilgili bu yol güzergahına köprülü kavşak proje çalışmaları devam etmektedir.

EREĞLİ-ZONGULDAK
Ereğli-Zonguldak arası 45.5 kilometredir. 4 Kilometresi Ereğli girişi Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü (Ankara) sorumluluk alanı içindedir. 41.5 kilometrelik kesimin 2011 yılı sonu itibari ile 17.5 kilometresi bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. Bu kesimin 4.9 kilometresinin üst yapısı bitümlü sıcak karışım kaplamalıdır. Geriye kalan 24 kilometrede ihale olarak çalışmakta 6.6 kilometresinin 2012 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir. Projenin tamamının ise bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak 2014 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

LİMAN BAŞKANLIĞINA
YENİ HİZMET BİNASI

Kdz.Ereğli Süleymanlar Mahallesinde hazinenin özel mülkiyetindeki bin 670 m2 yüzölçümündeki alanın 950 m2'lik kısmı Başkanlığımız hizmet binası yapılmak üzere Başkanlığımıza tahsis edilmiştir. Başkanlığımıza tahsil edilen alan üzerinde Liman Başkanlığı hizmet binası yapımı için 20111 yılı bütçesinden toplam 1 milyon 218 bin TL ödenek ayrılmıştır. Tahsis edilen ödenek Bakanlık oluru gereği Zonguldak Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü hesabına aktarılmıştır. Tabanda yaklaşık 220 m2 olmak üzere bodrum kat hariç 1 zemin 2 normal toplam 2 kat 750 m2 civarında hazırlanan proje dosyası Müsteşarlığımız kanalıyla 2011 yılı içerisinde Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi Müdürlüğüne gönderilmiştir. Şuanda dosya İl Özel İdare Müdürlüğünde ihale aşamasında olduğu ve kısa 1-2 ay içerisinde binanın inşasına başlanacağı tahmin edilmektedir.