Doğa ile Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nimet Kanca, "Hayvanları Koruma Haftası" nedeniyle dün Belediye Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. "Sevimli canlıların yaşamaları için hepimiz el ele verelim" mesajı veren Kanca, açıklamasında şunları söyledi;
"YÜREKLERİNİ DOĞA VE HAYVANLARA ADAYAN DOĞA SAVAŞÇILARIYIZ"
"Amblemi yeşil kara kaplumbağası olan Doğa ile Hayvanları Koruma Derneği adı altında 21 Aralık 1999 yılında kurulan Derneğimiz, kuruluşundan bu yana birçok etkinliklere imza attı. Kısaca bunlar, barınak evinin ihtiyaçlarına katkıda bulunmak, Zonguldak Festivali kapsamında hayvan gösterileri programını düzenleyip sunmak, sokak hayvanlarını doyurmaya çalışmak, vatandaşların hayvanlarla ilgili problemlerini çözüme kavuşturmak, sokak hayvanlarıyla ilgilenen birçok vatandaşa örnek davranışlarından dolayı Derneğimiz adına örnek davranışlarından dolayı adına teşekkür plaketi vermek gibi birçok işlere imza atmış, yüreklerini doğa çevre ve hayvanlara adayan bir avuç gönüllü doğa savaşçılarıyız biz. Bir ülkenin zenginliği orman örtüsünün çokluğu ile ölçülebilir. Ülkenin akciğeridir onlar. Çocuklarımızın geleceğidir. Sağlıklı nesillerin yetişmesinde etkindirler. Çünkü temiz havayı oluştururlar. Kaybolmaya başlayan hayvan nesillerini barındıran onlardır. Sevgiler ve dostluklar ancak paylaşıldığı zaman değer kazanır. Bu sadece insanlar için değil doğa ve içinde yaşayan tüm canlılar ile mümkündür. Düşünebiliyormuşsunuz ayağınıza sürtünen bir kedi, kuyruğunu sağa sola sallayarak gelen bir köpek? Kendini sevdirmek isteyen bu güzel yaratıklarla sevgiyi paylaşmak denemeye değmez mi?"
"EN BÜYÜK GERÇEK SEVGİYİ HAYVANLARDA BULABİLİRSİNİZ"
"Çocuğunuza ufak yaşlarda doğayı ve içinde yaşayan canlıları tanıştırın. Onları sevdirin, ellerinde bir parça yiyecek yedirin. O yaşlarda, paylaşmayı canlıya yardımı öğretin. İşte o zaman topluma faydalı olmaya çalışan toplum için güzel şeyler düşünen insanlar yetiştirmiş olmanın hazzını duyacaksınız. Acımasızca çiçeği koparan, ezen, ağacın dalını kıran, kedi-köpeğe tekme atan, kuşakları öldüren sadist ruhlu bir insan yerine, çiçeği sulayan ağacın gölgesinde yanına gelen kuzuyu seven doğa aşığı insanları yaratırsınız.
Sevginin, dostluğun paylaşmanın insan olmanın öğeleri olduğu varsayımından yola çıkarak en büyük gerçek sevgiyi ve dostluğu size sadece bakışları ve hareketleriyle anlatan o sevimli hayvanlarda köpeklerde kedilerde, kuşlarda kısaca tümünde bulabilirsiniz. Üstelik de birçok insanda bulamadığımız karşılıksız sevgidir onlarınki. Yararlarını anlatmakla bitiremediğimiz bu sevimli canlıların yaşamaları için hepimiz el ele verelim. Siz hiç ormanları katleden bir tavşan, denizleri kirleten bir balık, ozon tabakasını delen bir kuş gördünüz mü? Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunarım."