Aydın Köyü'nde bulunan sağlık ocağının 2 yıldır kapalı olduğunu ve yaklaşık 7 bin kişinin sağlık hizmeti alamadığını belirten muhtarlar ve köy halkının sorununun çözümü için Milletvekili Ercan Candan devreye girdi. Kdz.Ereğlililer Derneği'nin de girişimleri ile bölgede yetkililere ulaştırılmak için imza kampanyası başlatıldı.

Kdz.Ereğli'ye bağlı 12 Köyde yaşayan yaklaşık 7 bin kişinin sağlık hizmeti aldığı Armutlucuma Sağlık Ocağı'nın 2 yıl önce kapatıldığını, sağlık hizmeti alamadıklarını ve vatandaşların mağdur edildiğini belirten köy muhtarlarına Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü bölgede aile hekimleri tarafından her hafta gezici sağlık hizmeti verildiği sağlık evine ebe planlamasının da yapıldığı belirtilen yanıt verilmişti. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'a bölgede yaşanan sıkıntıyı sorduk. Candan sorunun çözümü için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek, Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürü ile de görüşeceğiz, oraya bir çözüm bulmak zorundayız. Hakikaten oradaki insanlarımız mağdur. Orada yaşlı nüfus da var hareket etmeleri de zor. Bir çözüm için çalışacağız dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Öte yandan Aydın Köyünde bulunan Armutlucuma Sağlık Ocağı'nın 2 yıldır kapalı olması ve sağlık hizmeti vermemesini gündeme taşıyan Kdz.Ereğlililer Derneği'nin girişimleri 12 köy muhtarı ve bölge halkının desteği ile imza kampanyası başlatıldı. Kampanya doğrultusunda yaklaşık 5 bin imzanın toplanarak ilgililere ulaştırılacağı da öğrenildi.