Kdz. Ereğli THK Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada 90 yıl önce kazanılan şanlı zaferin bayramı olduğunu belirterek, son günlerde artan terör olaylarına da dikkat çekti.
Bize düşen şanlı Ordumuza her zamandan çok sahip çıkmak bir ve beraber olmaktır.
Güçlü Ordu güçlü Türkiye bunu her Türk benimsemeli ve gereğini ortaya koymalıdır. Ordumuz Türk Silahlı Kuvvetlerimiz göz bebeğimiz olduğunu yüksek sesle her ortamda haykırmalıyız diyen Likoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Bundan 90 yıl önce 30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır. Başkomutan Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde silah arkadaşları ve Türk milletinin 26 Ağustos'ta başlayan 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan, Başkomutanlık Meydan Savaşı, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır.
Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.Yeni Türk Devleti'nin kuruluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti'nin gücüne inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Mazisi zaferlerle dolu şanlı Ordumuzu ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin psikolojisini ve moralini bozacak, gücünü zayıflatacak her türlü hareket ve davranışlardan kaçınmalıyız, aksi halde emperyalist güçlerin oyununa gelerek onların isteyip yapamadığını biz yapmış oluruz. Son günlerde etrafımızda yaşananlar ve artan terör olayları neticesinde verdiğimiz asker şehitlerimiz bardağı taşırmış durumda olup, sözün bittiği yerin ötesinde bir durumla karşı karşıya olduğumuz herkesin malumudur. Bize düşen şanlı Ordumuza her zamandan çok sahip çıkmak bir ve beraber olmaktır.
Güçlü Ordu güçlü Türkiye bunu her Türk benimsemeli ve gereğini ortaya koymalıdır. Ordumuz Türk Silahlı Kuvvetlerimiz göz bebeğimiz olduğunu yüksek sesle her ortamda haykırmalıyız.
Milletimizin ebediyen bağımsızlığını sürdürmesi için, bu toprakları kanlarıyla sulayan canlarını  bu vatan için seve seve veren aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Türk ordularının ebedi başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve şükranla anıyor, emanetinin bekçisi olmaya devam edeceğimizi yineliyoruz.Büyük Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetler gününü en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım.