Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Sendikanın Karadon Şubesi İşyeri Temsilcileri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada sendikanın çalışmaları hakkında bilgi verirken, Bir yandan örgütlenme, diğer yandan eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz  Örgütümüzü daha büyük ve daha dinamik hale getiriyoruz dedi.
Karadon Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıya GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ve Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci ile şube yöneticileri de katıldı. Toplantıda tüm işyeri temsilcileri hazır bulundu.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi işyerlerinde karşılaşılan sorunların, 1 Mayıs hazırlıklarının ve maden işçilerinin farklı konulardaki sorularının ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Alabaş, özetle şunları söyledi;
İşçiler ve emekçiler olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ulusal İstihdam Stratejisi adıyla, başta sendikal örgütlenmeler olmak üzere tüm çalışma hayatını alt-üst edecek düzenlemeler hazırlanıyor. Bölgesel asgari ücret, esnek çalışma gibi tarihin derinliklerinde kalmış uygulamalar yanında kıdem tazminatı tartışması çıkarılıyor.
Bizim açımızdan bakıldığında öncelikle TTK'ya işçi alınması için sıcak takibi sürdürüyoruz. Diğer yandan örgütlenme çalışmalarımız var. HEMA Şirketi'nin Kandilli'deki işyerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamak için yetki belgemizi bekliyoruz. Star şirketi, kazandığımız davaya itiraz etti. Duruma göre sözleşme görüşmesine çağıracağız.
Olanaklarımız elverdikçe daha iyi şartlarda eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Örgütü büyütmek kadar dinamik hale getirmek de önemli.
İyi işler yaptıkça birilerinin rahatsız olacağını biliyoruz. Her şart altında birliğimizi, beraberliğimizi ve birbirimize duyduğumuz güveni sürdürmek önemli. Çünkü bizim gücümüz; birliğimiz, dayanışmamız ve birlikte hareket edebilme yeteneğimizden geliyor.