Orman Kooperatifi Birliği ( OR-KOOP) tarafından Devrek'te basın açıklaması düzenlendi.
Devrek ilçesinde faaliyette bulunan OR-KOOP Birliği tarafından Devrek'te basın açıklaması düzenlendi. Uzunçay Mevkiinde bulunan kooperatif binası salonunda düzenlenen toplantıda konuşan OR-KOOP Birlik Başkanı Sabri Özgün, Ormanlarımızın sürdürülebilirliğinin sağlanması Orman Köylülerimizin, köylerinden göç etmemesi ve ormanların korunmasındaki görevlerinin devam etmesi için Orman Genel Müdürlüğü'nün Dikili Ağaç Satışı uygulamasından vazgeçmesi gerekir. Bölgemizde yaşayan insanlarımızın birinci derecede geliri olan madenlerimiz bitti, ikinci gelir kaynağı olan ormanlarımızda dikili ağaç satışı uygulaması yapıldığında bölge insanı ve orman köylüsü yaşama mücadelesi verecektir. Orman köylüsünün tarıma elverişli arazi ve tarlası olmadığı için hayvancılıkta yapamamaktadır.
Orman Köylüsünün hemen hemen tek geçim kaynağı olan ormanlarımıza dokunulmasın.
Duyumlarımıza göre orman köylüsünü ilgilendiren zati yapacak ve yakacakla ilgili Orman Kanununun 31. ve 32. maddesinde değişiklik yapılmasının gündemde olduğu için köylümüz ve bölgemiz insanı bu tür uygulanacak hak kaybı ile ilgili tedirgin olacaklardır dedi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2000 yılından bu güne ülke genelinde bulunan 27 Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde en karlı bölge olduğunu belirten Özgün, uygulamanın yaygınlaşması sonucunda, ormanların gelecekte sürdürebilirliğinin kaybedeceği endişesi taşıdığını ifade etti. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semercinin kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Özgün,Orman Köylüsüne tek destek çıkan Devrek Belediye Başkanımız Mustafa Semercidir aynı hassasiyeti bölge milletvekillerimizden de bekliyoruz Orman Köylüsünün hakları korunsun dedi.
Düzenlenen basın açıklamasında, OR-KOOP Başkanı Sabri Özgün, Devrek S.S. Yeşilköy Kooperatif Başkanı Fahrettin Kara, Devrek Güzelyurt Köyü Kooperatif Başkanı Mehmet Karameşe, Devrek Gürbüzler Köyü Yönetim Kurulu Üyesi ve Devrek TSO Yönetim Kurulu Üyesi Siyami Yılmaz, Devrek Gürbüzler Köyü Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Dirimeşe, Dev-rek Mahmutoğlu Köyü Kooperatif Başkanı Yaşar Kabasakal, Devrek Gümüipınar Köyü Kooperatifi Başkanı Rahmi Altınok, Devrek Akçasu Köyü Kooperatifi başkanı Kemal Koçakoğlu,Devrek Yeşilöz Köyü Kooperatif Başkanı Fedai Özkök, Devrek Ahmetoğlu Köyü Koope-ratif Başkanı Sabri Cinçam ve Gökçebey Pazarlıoğlu Kooperatif Başkanı Nemci Pazar da katıldı.