TEMA Vakfı İl Temsilcisi Berran Aydan,  yaptığı yazılı basın açıklamasında, TEMA'nın kuruluşunun 18'inci yılını kutladı. 18 yıldır ormanların koruyucusu olarak gönüllü hizmet verdiklerini belirten Aydan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"KİMİ ZAMAN EYLEM YAPTIK,
KİMİ ZAMAN NÖBET TUTTUK"
"Bundan 18 yıl önce 11 Eylül 1992'de bir avuç gönüllü tarafından kurulan TEMA Vakfı, bugün 400 bini aşkın kayıtlı gönüllüsü bulunan kocaman bir aile. Ülkemizin doğal varlıklarının korunmasında, doğru, verimli ve sürdürülebilir şekilde yararlanılmasında hepimizin payı var. 18 yılda birçok şey başardık. Topraklarımızı, meralarımızı yasalarına kavuşturduk, ormanlarımızı koruduk, milyonlarca fidan dikerek ağaç varlığımızın artmasına katkı sağladık. 100'ü aşkın örnek kırsal kalkınma projesi uyguladık.
Tarım alanlarının amacı dışında kullanılması 2/B orman alanlarının satışı, hidroelektrik santraller, vahşi madencilik çalışmaları gibi doğal varlıklarımızın tahribatına yönelik tüm faaliyetlere karşı kimi zaman dava açtık, kimi zaman köylülerle birlikte nöbet tuttuk, eylem yaptık. En önemlisi başaracağımıza hep inandık."
"RÜŞTÜMÜZÜ İSPATLADIK"
"18 yıldır yürüdüğümüz yolda, Türkiye'nin dört bir yanından sorunlara yerelde çözüm ürettik ve ülkemizin doğal varlıklarının korunmasına öncülük ettik. Türkiye'de sivil toplumun gelişmesine önemli katkı koyan TEMA Vakfı olarak birlikte 18 yaşımıza girdik ve rüştümüzü ispatladık. Ve bundan sonra doğal varlıkların tahribatına ilişkin mücadelesini, yerelde, ulusalda ve dünyada aynı anda sürdüreceğiz. Çünkü, doğal varlıklarımıza yönelik saldırılar artık sadece ülke içinden değil, dünyanın her köşesinden geliyor. Ülkemizin toprağı, suyu, ormanı, yer altı ve yer üstü zenginlikleri acımasızca sömürülmek isteniyor.
Bir, çok büyük bir sayı… Çünkü bir olmadan 2 olmaz. Hepimiz bir arada ülkemize, geleceğimize sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. 18'inci yılımız kutlu olsun. 20'lerimize, 50'lerimize birlikte girmek dileğiyle…"