Uzun Mehmet Mahallesi'nde vatandaşlar ile bir araya gelen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'nin menfaatleri için kavga ettiğini belirterek, 'Yalova'da Tuzla'da Pendik'te tersaneler takır takır çalışıyor da benim memleketimde neden çalışmıyor? Gençlerimiz ustalarımız gurbete iş bulmak için gidiyor, yazık değil mi?' dedi.

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde eşi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Kent Konseyi Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi, bazı belediye meclis üyeleri, Belediye daire müdürleri ile Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve Uzun Mehmet Mahallesi'nde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla düzenlenen kahvaltıda mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Uzun Mehmet Mahalle Muhtarı Seyfettin Yaman, Belediye Başkanı Posbıyık'a bugüne kadar yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, '3.5 Yıldır mahalle muhtarlığı yapıyorum. Mahallem için ne zaman makamınıza gelsem. Beni geri çevirmediniz. Size ve müdürlerimize mahallemize yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

 

DÜNYA BOŞ DÜNYA

Başkan Posbıyık'da etkinliği düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 'Sizlerle 18 yıldır beraberiz. Beraber güldük beraber ağladık. İyi günde kötü günde hep birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Dünya boş dünya. Hiçbir şey kalıcı değil. Biz sizlerin de desteği ile memleketimiz için torunlarımız çocuklarımız için mücadele ediyoruz.  Bu mahallede iyisiyle kötüsüyle 18 yılda çok önemli hizmetlerimiz oldu. Çok iyi hatırlıyorum. Burada katılar yürümüyordu. Bacılarımız analarımız sırtlarında kovalarla su taşıyorlardı. 1994 yılında su sıkıntısını bitirecem diye yola çıktım. Kimse inanmadı bize. Bugün Ereğli'nin 31 Mahallesinde sular akıyor. Aynı kararlılıkla hizmet noktasında yolumuza devam ediyoruz.

 

BANA KAVGACI DİYORLAR

Bana sesimi çıkardığım zaman kavgacı diyorlar. Ben kişisel bir iş için kavga etmiyorum ki. Ereğli'nin menfaatleri için mücadele ediyorum. Ne dediysem de çıkıyor. Ortalıkta kimse yok. Sorumluluk almıyor. Ekonomiden tutunda her şeye kadar bana soruyorlar. Yalova'da Tuzla'da Pendik'te tersaneler takır takır çalışıyor da benim memleketimde neden çalışmıyor? Gençlerimiz ustalarımız gurbete gidiyor iş bulmak için. Yazık değil mi? Bunu seslendirmek kavga etmek mi?  Bunun çözümü için somut adım atılıyor mu? Ereğli'ye fakülte istiyoruz. Bunu söylüyorum. 2 bin 500 olan öğrenci sayımızı artırmamız gerekli. Bunun için yürekli olmak mücadele etmek gerekli. Hepinize katılımınız için ve gösterdiğiniz sevgi için teşekkür ediyorum. Ereğli'ye hizmet etmekten büyük onur ve keyif duyuyorum' sözleri ile konuştu.

 

ÇOCUKLARA OYUNCAK

Başkan Posbıyık daha sonra mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyerek ilgili müdürlere sorunların giderilmesi için talimat verdi. Başkan Posbıyık, çocuklara oyuncak hediye etti.