AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç'a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ziyarette Milli Eğitim'i önemsediklerini belirterek; Bizim için Milli eğitim önemli, 31 bin öğrenci, 2 bine yakın öğretmen ve personeli bulunan bir kurum. Hep birlikte çalışacağız. Ereğli'de milli eğitim ile ilgili sorunları biliyoruz, sizde biliyorsunuz, tahlillerini yaptınız. Bundan sonra çözüm odaklı, elimizden geldiği kadar yanınızda olacağız. Beraber Ereğli'ye hizmet etmek adına ortak çalışmalar yürüteceğiz. Geldiğiniz zamandan bu yana yaptığınız çalışmaları da yakınen takip ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarınızda da sizlere başarılar diliyoruz dedi.

 

ZEHİRLENEN ÖĞRENCİLER TABURCU OLDU

AK Parti İlçe Teşkilatının yaptığı ziyaretten memnun olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, önceki gün meydana gelen gıda zehirlenmesi vakasıyla ilgili AK Parti heyetine bilgi aktardı. Çaylıoğlu Beldesi Şehit Madenciler ilköğretim Okulunda, gıda zehirlenmesiyle ilçedeki hastanelere getirilen 48 öğrencinin taburcu olduğunu belirten Kılıç; Özel bir yemek şirketince hazırlanan taze fasulye ve makarnadan oluşan sulu sıcak yemek dağıtıldı. Yemeklerini yedikten kısa süre sonra baş dönmesi ve mide bulantısı rahatsızlığı görülen 48 öğrenci, 6 tanesi Echomar, 42 öğrencide Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar. Sizlerde konuyu yakından takip ettiniz. Echomar hastanesindeki öğrencilerimiz aynı gün akşam, devlet hastanemizdeki 42 öğrencimizde bir gece müşahade altında tutulduktan sonra sabahleyin taburcu edildi. 216 öğrencimiz aynı yemekten yedi, tabi psikolojik bir etkilenme de söz konusu. Şuan öğrencilerimizin sağlığıyla ilgili bir sakınca yok, hepsi taburcu edildiler. Biz gerekli numuneleri aldırdık ve Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim ettik. Bu konuda ailelerimiz rahat olsunlar, kesinlikle ört bas olmaz, sonuçlar neyse ortaya konacaktır dedi.

 

MİLLİ EĞİTİMDE DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Kılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi aktararak; Ereğli'de bir değişim dönüşüm süreci başlattık. Bunu 3 alanda gerçekleştirmeyi planladık.  Fiziksel değişim ve dönüşüm süreci, Duygusal değişim dönüşüm süreci ve Entelektüel değişim ve dönüşüm süreci. Bunların içerikleriyle ilgili bizler okul müdürleriyle toplantı yaptık, kendilerine aktardık. Bölgesel olarakta Kandilli ve Ormanlı bölgesinde oradaki okul müdürleriyle bu çalışmaları detaylandırmayı sürdürüyoruz. Artık tabana kadar iniyoruz. Entelektüel, fiziksel ve duygusal değişim dönüşüm nedir, kurum olarak ne yapabiliriz, sizler ne yapabilirsiniz şeklinde okul müdürleriyle arkadaşlarla çalışıyoruz. İnşallah bundan sonrada okullarımızda planlandığı şekliyle pozitif gelişmeler olacak. Bu noktada bu değişim ve dönüşüm sürecinde bizlere destek vereceğinizden dolayı sizlere şimdiden teşekkür ediyoruz. Fiziksel değişim dönüşümde okullarımızın derslik ihtiyacının karşılanması, eğitim kampüsünün oluşturulması, yeni okul yapılacak yerler ile ilgili çalışmalar var. Entelektüel değişim ve dönüşüm sürecinde, okullarımızın SBS, LYS, LGS ağırlıklı olarak akademik başarılarının arttırılması amacını güdüyoruz. Duygusal değişim ve dönüşüm sürecinde de çocuklarımızın potansiyellerine bağlı olarak yeteneklerine uygun alanlar oluşturmak, o yeteneklerine uygun alanlarda potansiyellerini performansa çevirme noktasında biz kendi üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz dedi.

 

EREĞLİ'DEKİ ÖĞRETMENLER

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, ilçede görev yapan öğretmenlerin yeterliliklerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek; Ereğli'de eğiticilerimizden ve idarecilerimiz, Türkiye ortalamasının üzerinde. 2 alanda da öyle. Birincisi teknik alanda, ikincisi insani alanda. Teknik yeterlilikten kastımız bir Matematik öğretmeninin Matematiği çok iyi bilmesi veya Türkçe öğretmeninin o dersi alanının inceliklerine vakıf olması. İnsani yeterlilik dediğimiz de de Öğretmen arkadaşlarımızın insani davranışlarının gelişim noktasındaki yeterlilik düzeyi. Bu 2 yeterlilik düzeyi öğretmen arkadaşlarımızın pozisyonlarını çok ciddi manada belirleyen bu pozisyonlara bağlı olarak ta yüzeylerine almış olduğu öğrenciyi daha yukarlara çıkartan bir güç oluşturuyor. Öğretmen arkadaşlarımızın yeterlilik düzeyi ne kadar yüksekse öğrenciyi de yukarıya yükseltmeye o kadar etkisi oluyor. O açıdan Ereğli'de bu var ve burası için bir kazanç. İdari olarak da okul müdürü arkadaşlarımız inanılmaz güzel fedakar çalışkan arkadaşlarımız, böyle güzelliklerin içerisinde güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Bizden önce gayret gösteren faaliyet gösteren, eğitime hizmet vermiş, katkıda bulunmuş olan tüm geçmişteki arkadaşlarımızı huzurlarınızda ben bir kez daha yad ediyor, hayırla anıyorum şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetimi, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve personelide ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.