Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Filyos Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Çiloğlu’nu, Filyos Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Arslan Özkan ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.
Başkan Çiloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, “Yaklaşık olarak 3 yıldır basın sektöründe yapmış olduğunuz başarılı çalışmaları hep birlikte gururla izliyoruz. Filyos’un sesi olarak Filyos’un güzelliklerini tanıttınız, Filyos’un sorunlarını gündeme getirerek çözüm aramaya çalıştınız. Yaklaşık 4 ay öncede Filyos için çalışmaya meyilli genç arkadaşlar ile birlikte bir sivil toplum örgütü oluşturdunuz. Dernekçilik yapmanın ne kadar zor ve detaylı bir iş olduğunu açık ve net olarak biliyoruz. Sizin kurmuş olduğunuz dernekteki genç arkadaşlarında azimli ve çalışkan olduğunu ve hepsinin gelecek vaat ettiğini de bariz olarak görüyoruz. Bu çatı altında gerçekleştirmiş olduğunuz faaliyetleri de izledik ve kısa süre içerisinde güzel işler yapmış olduğunuzu gördük. Bizde Çaycumalılar Derneği olarak Filyos beldemiz için yapılacak her türlü çalışmada sizlere destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek is terim. Çalışmalarınızın başarılı devamlılığını diliyorum” dedi.
Başkan Çiloğlu ve Özkan, yaptıkları ortak açıklamada, “Zonguldak’ın geleceği açısından Filyos Vadi Projesi kapsamında Filyos beldesi merkez konumda. Filyos Vadi Projesi kapsamında yapılacak olan sanayileşmeye Zonguldak’ın ihtiyacı var. Fakat yapılacak bu sanayileşme hareketinin beldenin doğasına ve çevreye vereceği zararın minimum derecede olması gerekiyor” dediler.