* Zonguldak AKP İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı G. İsmail Öztürk, Alaplı OSB sürecinde OSB yönetiminden gerekli hız ve hareketi göremediğini bildirdi.

* Öztürk, “Organize Sanayi bölgesi sürecinde maalesef ben şu anki OSB yönetiminde gerekli hız ve hareketi göremiyorum. Bizim bıraktığımız noktandan sonraki o hareket şu an için yok” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilen Yurt yerini Üniversitenin geleceğine ipotek koyacağını anlatan Zonguldak AKP İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı G. İsmail Öztürk, Yurt arazinin hemen karşısında 10 dönüm bir arazinin olduğunu, orasının belediyenin devlete olan borçları karşısında kamulaştırma çalışmaları yapılarak hazineye kazandırılıp Kredi Yurtlar Kurumu’na tahsisinin yapılabileceğinin altını çizdi.
Öztürk’ün çarpıcı açıklamaları şu şekilde:
“Yatırımcılar Alaplı’ya eskiden bu yana sürekli geliyor. Ama söylemden öteye gidilmiyor. Eyleme ve yatırıma dönüşmüyor. Geliyorlar bakıyorlar yeri beğenmiyorlar. Arazi koşullarında sıkıntı yaşanıyor. Alaplı Organize Sanayi bölgesi sürecinde maalesef ben şu anki OSB yönetiminde gerekli hız ve hareketi göremiyorum. Bizim bıraktığımız noktandan sonraki o hareket şu an yok. Şu aşamada işler yürüyor, gibi görünüyor ama bu işin çok hızlı bir şekilde yürümezi ve yatırımcı geldiği zaman arsa tahsisi gibi şeyler değil de burada bir arsa var her şey emrinizde demek gerekir. O olmazsa buraya yatırımcı çekmek çok zor. Çünkü Türkiye’nin her bölgesi yatırımcıyı kendi bölgesine çekmek için ciddi yarış ve çaba içersindedir. Bizim arazi şartlarımızda yatırım için pek elverişli değil aslında buda işin acı tarafı, ama Alaplı’ya yapılması düşünülen Limanın Erdemir’e yakınlığı, demiryolu ağının buradan geçecek olması,  Ankara  ve İstanbul’un  ortada noktasında bulunması gibi etkenlerde bizi avantajlı hale getire bilir. Bunu da yatırımcıyı çekmek için Alaplı Organize Bölgesi heyeti tüm Türkiye’deki yatırımcıları kendi altyapılarını tamamladıktan sonra burada yatırım yapmaya davet için broşürleri hazırlayıp bu konuda güzel bir çalışma yapması gerekir.”

ÜNİVERSİTENİN
GELECEĞİNE İPOTEKTİR
“Ticaret Odası Başkanlığı dönemimde Alaplı’ya fakülte kurulması noktasında bir takım toplantılar yapıp, İlçede kamuoyu oluşturmuştuk. O gün işaret ettiğimiz adımlar bu gün atılması gereken adımlardır.
Bu konuda Alaplı düğmeye basmalıdır. Burada siyaset, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ile elbirliği olup böyle bir süreci bir an önce başlatmalıyız. Burada sayın rektör beyin de fakülte binasını yapar mısınız diye bir konusu gündeme geldi. Alaplı Diyaliz ünitesi nasıl temeli atıldıysa Belediyenin bu fakültenin temelini atacak güçte ve yeterliliktedir. Ben buna inanıyorum.
Şu an Fakülte binasını yapılabileceği alan şu anki yurtların olduğu bölümdür. Oranın Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilmesi üniversitenin geleceğine konulmuş bir ipotektir. Bu çok büyük yanlış proje uygulamasıdır. Bence gerekirse Yurt hiç yapılmamalı oraya kesinlikle olmamalıdır. Onun hemen karşısında Belediye ait 10 dönüm bir arazi var. Orası Belediyenin devlete olan borçları karşısında kamulaştırma çalışmaları yapılarak hazineye kazandırılmalıdır. Ardından Kredi Yurtlar kurumuna tahsisi yapılarak böyle bir sürece girilmelidir. Burada yurdun yapımı 1 yıl gecikebilir. Alaplı’nı geleceği ve Fakültenin gelişmesi açısından bu bence faz geçilmez unsurlardan bir tanesidir.”