Kdz. Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, 45 yıl önce yapılan Gülüç köprüsünün son durumunun incelenmesi gerektiğini belirtirken, ilçedeki otobüs duraklarının işgal özel araçlar tarafından işgal edilmesinin önüne geçilmesi için denetimler yapılmasını istediklerini söyledi. Çaycuma'da yaşanan köprü faciasının ardından bölgedeki tüm köprülerin mercek altına alınmasının gerektiğinin altını çizen Akyüz, özellikle 45 yıl önce yapılan Gülüç köprüsünün de bir an önce incelenmesi gerektiğini söyledi.
Bu köprüde yaşanacak bir facianın altından kalkılamayacağını belirten Akyüz, "Gülüç köprüsü üzerinden günlük özel halk otobüsleri defalarca geçmektedir. Bu köprüde yaşanacak bir felaket altından kalkamayacağımız kadar büyük bir sorumluluk altında kalmamız demektir, bu yolda özel halk otobüslerinin yolcu taşıma potansiyelinin yüksek oluşu nedeniyle yaşanan bir faciada kaç canın yanacağının hesabını bile yapmak insanı ürpertiyor dedi.
İlçedeki halk otobüsleri duraklarının özel araçlar tarafından işgal edildiğini bununda trafikte sıkıntılara neden olduğunu kaydeden Akyüz, Özelikle erdemir caddesi üzerinde bulunan özel halk otobüslerinin indir bindir yapmaları gereken otobüs duraklarına park eden özel araçlar yüzünden otobüsler yolcularını durak dışında indirip bindirmeleri diğer özel araçlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor. İlçe emniyet müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerince sürekli olarak denetlenen özel halk otobüslerinin dışında, özel araçlarında denetlenmesi özel halk otobüsü duraklarının içi boşaltılarak otobüslerin rahat hareket etmesi sağlanmasını istiyoruz diye konuştu.