Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve yönetimi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Cemalettin Çataklı'yı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyarette konuşma yapan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Göreve geldiğinden buyana ziyaretinize gelemedik. Gecikmiş ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Nezaket ve tanışma ziyareti yapmak istedik. Kurumlar arası tanışma olsun istedik. Tarımla alakalı, hayvancılıkla alakalı genel bir bilgi almak istedik. Tarım ve hayvancılıktaki destek programları, tarım ilaçları kontrolleri, tohumun yapısı, ithal tohumun Türkiye'ye gelişi, GDO'lu ürünlerin veya GDO'lu tohumların kontrolleri konusunda genel bilgi almak istedik dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Cemalettin Çataklı ise, Bakanlığımızın adı değişti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak değişti. Tarladan sofraya kadar gıda da güvenli. Tarım Bakanlığı'nın görevi daha da ağırlaştı. Gıdanın girmesiyle birlikte gıda öncelik hale geldi. Bu arada biz gıdaya yoğunlaştık. Denetimlerimizi ciddi şekilde yapıyoruz. 174 Alo Gıda hattımız var, arandığı zaman Bakanlık genel merkezi direk çıkıyor. Genel merkez bizi direk görevlendiriyor. Vatandaşlarımızın bu hattı aramalarını, vatandaşlık görevlerini yapmalarını arzu ediyoruz.
Gıdayla ilgili olumsuz olan her konuda bizi aramalarını istiyoruz. Vatandaşın desteğiyle otokontrol oluşturacağız. Vatandaşın sağlıklı gıda noktasında, konusunda kendisini bilinçlendirmesi lazım diye konuştu.