Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, il başkanları seçim sürecine giren partisine il başkanlığı için isimlerin başvuru yaptığını ifade ederek, gelecek il başkanının kesinlikle oturarak başkanlık yapmamasını istediklerini ifade etti. Taraf açıklayarak delegeyi yönlendirmeyeceklerini belirten Gülay, çıtayı yükselteceklerini ifade ederek, şunları söyledi:
"ADAYLARIN İLÇENİN ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMAYLA GELMELERİ GEREKİYOR"
"Öncelikle önümüzde Ereğli kongresi var, orası da yapıldıktan sonra sıra il kongresine sıra geliyor. Biz hiç kimsenin 'Şu İl Başkanı olsun' diye taraf olup delegelerimizi zorlamaktansa, biz ilçe başkanları, belde teşkilatları ve yöneticilerimizle toplanıp partimizi en iyi yere taşıyacak adayları belirlemek isteriz. Şu anda mevcut il başkanımız var, kendisi aday olup olmama konusunda net bir şey söylemedi. Artık yaptığımız mevcut ilçe kongresiyle 5 aylık atama yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Zonguldak'ta MHP'nin çıtası yükselmiştir. Bundan sonra il başkanlığına kim aday olmak istiyorsa, artık bizim üzerimizde bir çaba sarf etmesi gerekiyor. Biz yaptığımız kongreyle MHP'nin Zonguldak'ta samimiyet olduğunda bu işin nerelere varabileceğini, çıtanın nasıl yükseltilebileceğini bir kez daha göstermiş olduk. Onun için de aday olacak arkadaşlar da ilçenin üzerinde bir çalışmayla gelmeleri gerekiyor. Çalışan bir ilçe teşkilatı varken, diğer ilçelerimiz veya il başkanlığı oturma yeri değildir. Daha çok çalışmalı, hizmet etmelidir. Biz üzerimize düşeni burada yapacağız. İnşallah MHP'de bizim aldığımız şevkle hızlı bir şekilde yükselişe geçecek ve Zonguldak'ta söz sahibi konumuna gelecek. İl Başkanlığı adaylığı için arkadaşlarımız bize müracaat etmeye başladılar, şu an için biz taraf değiliz."
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin adının Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmek istenmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Gülay, vatandaşa sorulup anket yaptırılarak değiştirilmesinin daha uygun olacağını ifade etti.
Başkan Gülay, şunları söyledi;
"KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ BİR MARKAYDI, ÖYLE KALMALIYDI"
"Üniversitenin adının Bülent Ecevit olmasıyla alakalı bir sıkıntımız yok. Ama kurumsal anlamda düşündüğümüzde üniversitenin yerine bir fakültenin adının Bülent Ecevit olarak değişmesi daha mantıklı olurdu. Çünkü buradan mezun olan binlerce öğrenci Türkiye'nin her yerinde 'Karaelmas Üniversitesi'nden mezun oldum' dediğinde ve gelecekte de böyle bir üniversitenin olmadığını gördüğünde bir boşluk yaratacaktır. Bülent Ecevit, Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yer tutmuş, değerli bir büyüğümüzdür. Tabi ki onore edilmesi gerekir, ama bu konuda bence iyi düşünülmelidir. Bu konuyu sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlarımız belki anketle ve ya görüş alınarak yapılsaydı daha iyi olurdu. Karaelmas Bülent Ecevit Üniversitesi olsa da olurdu. Karaelmas Üniversitemiz bizim için bir marka olmuştu, bence bu ismin kaldırılmasının Zonguldaklılar tarafından hoş görüleceğini düşünmüyorum."