Eğitim-İş Sendikası Ereğli Temsilcisi Başaran, Bakan Dinçer'e mesaj gönderdi;

Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran, 19 Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, Atatürk'e duyulan bağlılığı yansıtan kutlama ritüelleri yasaklanmasına tepki göstererek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e oturmuş olduğu bakanlık koltuğunu terk etmesi gerektiğini ifade etti.
Başaran açıklamasında şunları söyledi;
"ATATÜRK'Ü OKULLARDAN TASFİYE ETMEK İÇİN HEMEN HER GÜN YENİ BİR UYGULAMAYI YAŞAMA GEÇİRİYOR"
"Geçmişte Atatürk'e ve cumhuriyetin temel değerlerine olan muhalefeti ile tanınan Sayın Ömer Dinçer ve yönetimi, kamu vicdanını kanatan uygulamalarıyla adeta bilinçli olarak milyonları kontrolden çıkarmaya, toplumu korkutucu bir provokasyon ortamına sürüklemeye çalışmaktadır. Atatürk'ün, 'En büyük eserim' dediği cumhuriyet kutlamalarını eğlence kabul ederek yasaklayan anlayış, Atatürk'ü okullardan tasfiye etmek için hemen her gün yeni bir uygulamayı yaşama geçiriyor. Bu sorumsuz tavrın en son örneği, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün konusu 'Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı' olan 11 Ocak 2012 tarih, 817 sayılı genelgesiyle yaşama geçirildi. Devlet ciddiyetine yakışmayan mevzuat çarpıtmaları içeren genelgede en üzücü yan, gizlenen çirkin amacın 'duyum uydurması' ile gerekçelendirilmesidir. Atatürk'ün ve Türk halkının manevi bütünlüğüne yönelik ağır bir taciz oluşturan genelgede; kutlama törenlerinin hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarına yol açtığı, çalışma süresinin uzun olması sebebiyle öğrencilerin derslere ilgisinin azaldığı, motivasyonlarının düştüğü, kutlamalara gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulduğu, yönünde duyumlar alındığı değerlendirmesiyle, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, öğrencilerimizin Atatürk'e duydukları büyük sevgi, bağlılık ve özlemi yansıtan kutlama ritüelleri yasaklanmıştır."
"BU ÇİRKİN YAKLAŞIMA KARŞI EN SERT DEMOKRATİK TEPKİYİ ORTAYA KOYACAĞIZ"
"Oysa Bakanlığın atıf yaptığı Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği'nin 1'inci maddesinde yönetmeliğin, 'Bayramların anlam ve önemine uygun olarak coşku ile kutlanmasını sağlamak ve böylece Büyük Önder Atatürk'e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek ve ulusal birliği pekiştirmek' amacıyla çıkarıldığı açıkça ortaya konulmuştur. Bakanlığın genelge içeriğinde yer alan çarpıtmalarının aksine dayanak kanuna uygun olarak çıkarılan bu yönetmelik, ulusal bayramlarda ulusal coşkuyu ortaya koyacak 'gösteri', 'temsil', 'bale' gibi etkinliklerin yapılmasını zorunlu kılmıştır. Maalesef AKP'nin geçmiş dönem politikalarının devamı olarak Milli Eğitim Teşkilatını düzenleyen mevzuattan Atatürk'ü tamamen silen Sayın Ömer Dinçer'in Atatürk karşıtlığı kontrolden çıkmış bulunuyor. Şüphesiz bu çirkin yaklaşıma karşı en sert demokratik tepkiyi ortaya koyacağız, bu anlayışı halkımıza şikayet edeceğiz. Ancak bu aşamada Eğitim-İş olarak Ömer Dinçer'e bir çağrımız var: Sayın Ömer Dinçer! Oturmuş olduğunuz o bakanlık koltuğunu lütfen terk ediniz. Buna razı olmuyorsanız biraz daha cesur davranarak o koltuğun arkasında asılı duran ve önünde gülücükler dağıttığınız Atatürk resmini lütfen kaldırınız. Kaldırın ki, milyonlar, emanet koltuklarda oturan yöneticilerin kime ve neye hizmet ettiğini görsünler."

'19 MAYIS'IN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ'
Zonguldak Barosu Başkanı Av.İbrahim Kerem Ertem de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği bir genelgeyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın okullarda kutlanacak olmasına tepki gösterdi.
BAYRAMLAR, SADECE ŞENLİKLERİN YAPILACAĞI BİR 'MEYDAN' DEĞİLDİR
Ertem, Bilindiği üzere, Van depremi sebebiyle 29 Ekim 2011 günü gerçekleşecek Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ertelenmişti. O gün de dediğimiz gibi, bayramlar, sadece şenliklerin yapılacağı bir 'meydan' değildir; 'nesli ve vicdanı hür' yeni bir hayatın nasıl kazanıldığının muhasebesi ve geleceğe yönelik irademizin daha da güçlendirildiği buluşmadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Valiliklere gönderdiği yeni bir genelgede, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın okullarda kutlanması istenilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanlığının, gençliğin; bütün topluma, 'geleceğe yönelik umut, heyecan, bağımsızlık aşkı, modern dünyada var olma iddiasını' sunma fırsatını içeren ve Atatürk'ün anılmasını vesile eden bu bayramı meydanlardan, halktan, vatandaşlardan koparması anlamına gelecek bu kararını kabul etmiyoruz.
Eğer, bu bayramın halkın içinde, halkın katılımıyla kutlanması mümkün olmazsa, halkın kutlayacağı bir '19 Mayıs'ın destekçisi ve aktörü olacağımızı, Zonguldak Barosu adına şimdiden ilan ediyorum şeklinde konuştu.