Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve Zonguldak 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, milletvekili adayları ve sıralamasının arkasında olduklarını açıkladılar. Parti binasında yapılan basın toplantısına, 9 Belde Başkanı da katıldı.
CHP Zonguldak 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, oyların bölünmemesi gerektiğini, Atatürkçülerin ve ilerici sol güçlerin birleşmesi gerektiğine dikkati çekti.
İlk sözü alan Merkez İlçe Başkanı Coşkun, netice olarak 5-0’ı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi;
“Birinci sırada özellikle Başkent Üniversite Direktörü Zonguldaklı Prof.Dr.Mehmet Haberal’ın kamuoyunda yapılan spekülasyonlarla ilgili söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ve sadece suni bir gündem olduğunu söylüyoruz. Haberal’ın Zonguldak CHP birinci sırasında çok büyük bir kazanım olduğuna inanıyoruz. Bu listeyle beraber Zonguldak’ta başarının adı en az 3, netice olarak da 5-0’ı hedefliyoruz. CHP olarak bu seçim süreci içerisinde teşkilat olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kamuoyunda birilerinin yazdığı, çizdiği hiçbir gerçeği yansıtmıyor. Bunları zaten Zonguldak kamuoyunun bildiğine inanıyoruz. İnşallah 12 Haziran günü iktidarı başaracağımıza inanıyoruz. Biz örgüt olarak listemiz ve özellikle Haberal’ın arkasındayız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”
Milletvekili Adayı Erol Sarıal da, bir çatı altında iktidara yürümenin önemli olduğunu belirterek şunları söyledi;

“ATATÜRKÇÜLÜK VE SOL İLERİCİLİK ADI ALTINDA FARKLI SEÇENEKLERE GİRİLMEMESİNİ ÖNERİYORUZ”
“Türkiye’de bir iktidar arayışı, iktidar iki parti arasında sıkışmış durumdadır. Tüm toplumuzun, sadece Zonguldak’ın değil ülkede tüm duyarlı yurttaşların ve seçmenlerin bu iktidar arayışında çok sorumlu davranacaklarını düşünüyorum. CHP çatısı altında, bir bileşke adı altında iktidara yürümeye davet ediyoruz. Ülkemizde uzun bir süredir AKP iktidarı iş başında, seçim propagandalarımızı özellikle ben AKP’yi eleştirmekle vakit geçirmeyeceğiz. Çünkü partimizin çok önemli projeleri var. Bütün teşkilatın bu projeleri anlatmak için büyük bir çaba içinde olmalarını bekliyorum. Yapılandan çok halkımızın ve genel merkezimizin iktidarı hedeflediğini görüyoruz. Aday olarak biz de merkezde var gücümüzle çalışacağız. Haberal, hukuksal nedenlerde çalışma yapamayacağı için bu görev de bize düşüyor. Seçmenle yüz yüze kapı kapı görüşeceğiz. Bazı yazılar çıkıyor, farklı bir cephe kurulduğunu söylüyorlar. Ülkemizin içindeki gelişmelere baktığımızda Türkiye’de iktidarın sorunları çözemediğini görüyoruz. Halk yoksulluk içinde yüzüyor. Gerek Atatürkçülük adı altında, gerek sol ilericilik adı altında farklı seçeneklere girilmemesini öneriyoruz. Benim çağrım Zonguldak’a değil, ülke çapında özellikle bağımsız adaylar çıkıyor. Türkiye’de 500 bin daha kişinin içeri gideceğini söyleyebilirim. Yargı denetim altında, üst yargı denetim altında bunları göz önünde bulundurarak tüm Atatürkçüleri, tüm CHP’leri birleşmeye çağırıyorum. Oylarımızı bölmeyelim, ziyan etmeyelim. ADD Genel Merkezinin çağrısı da budur. Bu konuda yapılan spekülasyonlar yanlıştır. Bu şekilde bir çatı altında iktidara yürümek önemlidir. Adaylardan önemli partimizin ulusumuza verdiği vaatlerdir.” Toplantı esnasında partiyi ziyaret eden CHP Milletvekili Aday Adayı Songül Malkoç ise, kendisini “mazbatasız milletvekili” olarak tanıtırken, seçim çalışmalarında tam destek vereceğini açıkladı.