Ereğli'de Mert Cıvak isimli genç tarafından, T.C. harflerinin kaldırılmasına tepki göstermek ve ülke üzerinde oynanan oyunları bozup birlik, beraberliği göstermek adı altında yürüyüş düzenlendi.

YÜRÜYÜŞ BOYUNCA KATILIMCI SAYISI ARTTI

Erdemir Ofis binası yanından başlayan yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katılırken kalabalığın büyük çoğu ağızlarını siyah bantlar yapıştırdı. Yürüyüş Atatürk Anıtı önünde sona erdi. İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabenin okunmasının ardından organizasyonu düzenleyen Mert Cıvak, T.C. isimlerinin kaldırılmasına tepki göstermek ülke üzerinde oynanan oyunları anlamak ve bu oyunları nasıl bozulacağını göstermek amacıyla birlik, beraberlik ve kardeşliği hiçbir kuvvetin bozamayacağını göstermek üzere toplandıklarını söyledi.

Cıvak konuşmasında şunları söyledi:
Bizler tarihimizi iyi bilmek ve her durumda hatırlamak zorundayız aksi takdirde emperyalist güçler bizleri her seferinde aynı tuzağa düşürecektir. Bu tuzak iki görüş ortaya atılır sonra bu görüşlerin koyu tarafları toplanır ve birbirlerine düşman olması sağlanır bunun sonucunda da iç karışıklık çıkar emperyalistler ülkenin bu durumdan faydalanır kaybeden halk olur. Bu kadar açıkken hala aynı tuzağa düşmeye devam ediyoruz. Çünkü halkçı devlet adamlarımız yok denilecek kadar az. 60 Yıldır ülke para babalarıyla yönetiliyor neden bu sisteme dur demiyoruz. Bizleri aç bıraktılar ki halk siyaset ile ilgilenmesin bizde istediğimizi yapalım bu sözüm sadece iktidara değil tüm siyasetçileredir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamanız gerekirken sizler orada kavga ediyorsunuz. Ülkenin meclisi o ülkenin durumunu gösterir. Eğer seçtiğimiz kişiler iyi yönetim sergileyemiyorsa onları o makamdan indirmeliyiz. İlerleyeceğiz diye uçuruma gitmemeliyiz ilkelerimiz olmalı ve bu ilkelerimiz ile yola devam etmeliyiz. Kürt kardeşlerimiz ile birlikte yaşıyoruz. Bizi bölmek için uğraşıyorlar ama bizleri bölemeyecekler. Emperyalistlerin ortaya çıkardığı kürt sorununu kürt kardeşlerimiz ile birlikte çözeceğiz. Kürt kardeşlerimize sesleniyoruz kendinize lider olarak belirlediğiniz insanlar ermeni kökenlidir. Bir ermeninin kürtleri savunmasını nasıl bekleyebilirsiniz. Sevgili kardeşlerim sağlık, eğitim hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz işyeri açabiliyorsunuz siyasete katılabiliyorsunuz daha önce biz kürt kardeşlerimizden Cumhurbaşkanı bile yaptık. Daha neyin kavgasını ediyorsunuz gelin vazgeçin bu oyuna gelmekten hala anlamıyor musunuz emperyalistler sizleri kullanıyorlar işleri bitince kullanılmaz kağıt gibi atacaklar bir kenara. T.C. yazısını nasıl kaldırıyorsunuz neye göre kaldırıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsunuz T.C. yazısını kaldırmaya çalışıyorsunuz. T.C. harflerinin silinmesi ile bizler yok olmayız bu tatlının içine şeker koymayı unutmaya benzer tadımızı kaçırır. Türkiye Cumhuriyeti bütün değerleri ile bölünmez bir bütündür