Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Coşkun, CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal’ın tahliye talebine verilen ret cevabı ile ilgili düşüncelerini belirtti.
Coşkun, Zonguldak’ta seçimlerde teşkilatını ve çalışmalarını başarılı bulduğunu dile getirerek, Haberal’ın yanında olduklarını ve çıkacak sonuca göre harekete geçeceklerini söyledi. “Biz 3 milletvekili çıkaramadık, bu bir başarısızlıktır. Fakat biz Zonguldak’ta oylarımızı yükselttik. Tabi sandıktan çıkan öz iradeye saygılıyız. Bundan sonra önümüze bakmamız gerekiyor” diye coşkun, şunları söyledi;
“AKP’NİN 180 BİNE VURACAĞI İHTİMALİ AKLIMIZA GELMEZDİ”
“Ben kendi adıma Zonguldak’ta başarılı olduğumuza inanıyorum. Zonguldak’ta 3’ü alamadık, bu açıdan baktığınız zaman başarısızlıktır. Çalışma performansı olarak başarılıyız. Elimizden gelenin en iyisi yaptık. Eksiklerimiz var tabii ki, ama biz siyaseti 4 yıla dağıtmayı hedefliyoruz. Seçim bitti, kurultay sesleri yükseldi. Biz geçmişten beri CHP olarak bunun sancılarını yaşıyoruz. Bu doğru değildir. Seçim bitti, hemen kazan kaldırmaya gerek yok. Hesap verilecek yer kongrelerdir. Biz buradan onu-bunu karalama değil, kendimize öz eleştiri yapacağız. Önümüze bakacağız, eksiklerimizi gidereceğiz. Önümüzde 2+2 yerel seçimler var. Ama diğer türlü baktığımız zaman Zonguldak’ta oyumuz beklediğimiz gibi 145 bine çıkmış. Evet, daha yukarılarda olabilirdi. Bu oranla baktığımız zaman Zonguldak’ta 1’inci parti olma beklentimiz vardı. AKP’nin bu kadar çok oy alacağını, 180 binlere vuracağı ihtimali aklımıza gelmemişti. Tabi bununda sebepleri var, işte merkez sağda hiçbir parti kalmaması, Ali Uzun faktörü ve MHP’nin oy alamaması gibi. Evet, biz 3’ü alamadık, bu bir başarısızlık, fakat çalışma performansımız ve oylarımız yükselmesi açısından büyük bir başarı yakaladık. Bu başarıyı da daha ileriye götürmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Siyaseti 4 seneye yayacağız. Birbirimizi aşağıya çekmeden, kenetlenerek herkes bu mantaliteyle bakıp çalışmalarımızı yapacağız. Çünkü AKP iktidarının 9 yılda yaptığı sistematik bir şekilde kurgulayarak devam ediyor. Düşünün ki, bir iktidar 9 yıldır yıpratmış ve hiçbir projesi olmadan yüzde 50 oy alabiliyorsa, burada biraz sorgulama yapmak gerekiyor. Nedenlerini, sonuçlarını iyi irdelemeliyiz. Tabi sandıktan çıkan öz iradeye saygılıyız. Tebrik etmek lazım ve bundan sonra ileriye bakmalıyız.”
“İNSANİ OLARAK YAPILAN BU HUKUKSUZLUĞUN ELBETTE KARŞISINDAYIZ”
“Haberal Hoca’nın çıkarılmaması ile ilgili bir basın açıklaması yaptık. Burada süren bir yargı süreci var. Biz Zonguldak Teşkilatı olarak Haberal Hoca’yla ilgili ciddi bir eylem ve tepki fikirlerimiz var. Fakat bunu münferit yaptığımız zaman doğru olmaz. Sonuçta bir Genel Merkez politikası var. Sokaktaki insanlar bunu tepkiyi, eylemi yapabilir. Şu anda bir üst mahkeme kararının açıklanmasını bekliyoruz. Bu sonuçlanmadan bir tepki, eylem koymamız doğru olmaz. Bizim zaten bu konu ile ilgili düşüncelerimiz var.
Genel Merkez, milletvekillerimizle ve Haberal ailesi ile görüşmelerimizde biraz daha sağduyulu davranmamız gerektiğini ifade ettikleri için biz bekleme kararı aldık. Ben zaten geçen hafta Genel Merkez’deydim. Gürsel Bey ile de bu konuyu görüştük. Üst mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Biz Zonguldak Teşkilatı olarak tabii ki, milletvekillerimize ve insani olarak yapılan bu hukuksuzluğun karşısında duracağız. Siyasetin içinde olsak da, olmasak da tepkimizi göstermek zorundayız. Bizler her türlü eyleme hazırız.
Genel Merkez nezdinde bile olabilir. İnşallah bugün-yarın olumlu bir karar çıkmasını bekliyoruz. Bunlara gerek kalmamasını diliyoruz. Ama olumlu bir kara çıkmadığı takdirde tepkimizi göstereceğiz. Şu anda sonucu bekliyoruz.”