Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türk-İş Zonguldak İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu ile GMİS Genel Merkez Yöneticileri ve TES-İŞ Şube Yöneticileri, TBMM'de, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ı ziyaret ettiler.

 

Heyet, ziyarette Çatalağzı Termik Elektrik Santrali'nin (ÇATES) özelleştirme idaresine devri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alımıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Meclis Kulisi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşen heyet ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar konu hakkında Bakana bilgi verdiler.

TÜRK-İŞ Genel Merkezi'ni de ziyaret eden TES-İŞ Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu ve şube yöneticileri, TÜRK-İŞ ve TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile makamında görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

 

ÇATES'in özelleştirilmesi girişimlerini yakından takip ettiklerini belirten Hasanefendioğlu, daha önce de benzer girişimlerde bulunulduğuna ancak başta ÇATES ve TTK çalışanları olmak üzere bölge halkının şiddetli tepkisi üzerine bu karardan vazgeçildiğine dikkat çekti.

TES-İŞ Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, ÇATES'in özelleştirilmesi girişimlerine tepkiliyiz. ÇATES'in özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz dedi.

 

Ziyarete, Alabaş ve Hasanefendioğlu'nun yanısıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, GMİS MTA Şube Mali Sekreteri Kamil Gökçeoğlu, TES-İŞ Sendikası Zonguldak Şube Sekreteri Burhan Göktaş, Şube Mali Sekreteri Şükrü Ak, Şube Teşkilat Sekreteri Mustafa Bayram, Şube Eğitim Sekreteri Murat Saraçbaşı ve GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral da katıldı.