Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, sendikaya bağlı sendika başkanları ve üyeleri, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasını başlattı.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar Zonguldak Vergisi Dairesi önünde yaptığı açıklamada, kamuda kılık kıyafet dayatmasının son bulması için Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasını başlattıklarını ve kampanyanın bir ay süreceğini belirtti. Aşkar, Memur-Sen Konfederasyonu olarak kurulduğumuz günden beri temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduk. Başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda bu duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemize devam ettik. Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmalarında her zaman karşısında durduk. Bu kararlılığımızın olarak 30 Kasım 2012'de TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik. Konfederasyonumuza bağlı Eğitim-Bir-Sen'de bu sürecin içinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde 81 ilde basın açıklamaları yapmış ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde gerçekleştirdiği 'serbest kıyafetle işe gitme' sivil itaatsizlik eylemiyle bu yöndeki taleplere dikkat çektik. Bugün bu çalışmalarımıza milletimizi dahil ederek 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasını başlatıyoruz. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacağız. Bunun yanı sıra, toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. İmza kampanyamız, konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve işyeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütülecektir. İmza kampanyamız konuyla ilgili yapılacak sempozyum, panel, konferans, afiş ve benzeri çalışmalarla gündemde tutulacaktır. Şubelerimizde toplanacak imzalar daha sonra konfederasyonumuza aktarılacak ve tüm genel başkan ve genel merkez yöneticilerimizin katılımıyla Başbakanlığa teslim edilecektir. Zonguldak Memur-Sen Temsilciliği olarak bu imza kampanyasında ilimizde hedefimiz 120 bin imza toplamaktır. Zonguldak kamuoyunun desteklerini bekliyoruz. Ayrıca, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyamız adına, www.ozgurlukicin10milyonimza.com adıyla internet sitesi de açmış bulunuyoruz dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları, üyeleri ve vatandaşlar imza atarak kampanyaya destek verdi.