Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 74. Yılında özlem dolu mesajlarla anıldı.
Yazılı mesajlardan bazıları şöyle:

CHP MİLLETVEKİLİ ALİ İHSAN KÖKTÜRK:
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle andığını belirtti. Köktürk, Büyük Önderimizi bir kez daha artan özlemle anıyor,  onun ışığının uygarlığa giden yolda ulusumuzu sonsuza kadar aydınlatmaya devam edeceğini bir kez daha ifade ediyoruz dedi. Köktürk'ün açıklaması şu şekilde: Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır... Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.   John F. KENNEDY (A.B.D. Başkanı, 10 Kasım 1963) 
Bugün siyasal iktidar tarafından izleri silinmeye çalışılan, ilke ve devrimlerine karşı husumet içinde bulunulan Mustafa Kemal Atatürk; yalnız bizim için değil, bütün dünya için 20. Yüzyılın en büyük devlet adamı ve devrimcisidir.  Onun yıkılmış bir imparatorluğun külleri arasından yepyeni bir Cumhuriyet yaratması, yaptığı devrimlerle Türk ulusunu kulluktan yurttaşlığa yükseltmesi dünyada şaşkınlık ve hayranlıkla karşılanmıştır… Tüm dünya ondan övgüyle söz etmiştir…   Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e karşı saldırıların arttığı bir dönemde, onun yaptıklarını yeniden değerlendirmek, onun için söylenenleri yeniden anımsatmak, ilke ve devrimlerine ödünsüz sahip çıkmak tüm yurttaşlarımızın temel görevidir.  Büyük Önderimizi bir kez daha artan özlemle anıyor,  onun ışığının uygarlığa giden yolda ulusumuzu sonsuza kadar aydınlatmaya devam edeceğini bir kez daha ifade ediyoruz.

TSO BAŞKANI MEHMET GENÇ:
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, 10 Kasım nedeniyle bir açıklama yayınladı.
Genç, Aramızdan ayrılışının 74. yılında, Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk'ü bir kez daha saygı,  şükranla ve rahmetle anıyoruz dedi.
Açıklama şu şekilde:
Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görevin; ''Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır.''
Türk ulusu, tüm dünyanın övgüsünü kazanan ölümsüz önderiyle ve
O'nun kurduğu Cumhuriyet'le haklı olarak gurur duymaktadır.
Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu,
aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce
Atatürk'ün milletimizin gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman
değişmeyecektir. Aramızdan ayrılışının 74. yılında, Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk'ü bir kez daha saygı,  şükranla ve rahmetle anıyoruz.

KANDİLLER DAYANIŞMA VE
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Kandillililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz dedi.
Yönetim Kurulu'nun açıklaması şöyle:
Gücünü milletine olan güveninden ve inancından alan Atatürk, milletin bağımsızlık sevdasını harekete geçirerek, eşsiz bir zafer kazanmıştır. Kazandığı bu eşsiz zaferi de, kurduğu Türkiye Cumhuriyet Devleti ile taçlandırmıştır.
Yokluklar içerisindeki ülkemizin, birlik ve beraberlik içinde yürütülen milli mücadele sonucunda tüm yaralarını sararak bağımsızlığını ilan etmesi ve modern bir Cumhuriyete dönüşmesi elbette hiç kolay olmamıştır.
Tüm bu zorlukların bilinciyle bizler de bugün Atatürk'ün aziz hatırasını ortak hislerle yad ediyor, ülkemizi  daha da yüceltme kararlılığımızı güçlü bir seda ile ifade ediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen görev; O'nu ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in getirdiği değerleri korumak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü,istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.

DSP YÖNETİM KURULU
ÜYESİ ENİS KIRAN:
'10 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. Yılı' diyen DSP Yönetim Kurulu Üyesi Enis Kıran yazılı bir açıklama yaparak Atatürk'ü andı.
Kıran açıklamasında, Türk milleti için 10 Kasım bir matem günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük önder Atatürk'ü Anma ve düşüncelerini anma günüdür. Onu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk'ün En büyük eserim dediği Cumhuriyet'e yön veren kurucu ilkeleridir. Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Devletçilik, Halkçılık, İnkılâpçılık ve Laik Türkiye Cumhuriyet'ini var eden asıl nitelikler olarak karşımıza çıkmakta, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadırlar. Atatürk'ün egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye'mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir.
Atatürk hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. O'nun için milletin ayırt edici vasfı, ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir.
Ulusumuzun kurtarıcı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk dün olduğu gibi bundan böyle yolumuzu aydınlatmaya devam ederek ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle 74. Yıl Önce Ebediyete Uğurladığımız Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Rahmet, Minnet, Şükran ve Özlemle Anıyor, Aziz Hatırası Önünde Saygıyla Eğiliyoruz dedi.

ÇAYCUMA BELEDİYE
BAŞKANI MİTHAT GÜLŞEN:
Çaycuma ilçesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 74. yılında sevgi, saygı ve rahmetle andı. Başkanı Gülşen, 10 Kasım artık onun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. İçinde bulunduğumuz şartlara ve dayatmalara rağmen, ülkemizi yıpratmak isteyenlere karşı millet ve devlet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizi göstermek, ulu önderimizin ölüm yıl dönümünde dünyaya vereceğimiz en güçlü mesaj olduğu inancındayım. 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz' Sözüyle bizlere güven duyan Atamızı özlemle anarken, bu güveni boşa çıkarmayacağımızı 10 Kasım vesilesiyle bir kez daha söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bugün, kurduğu ve her geçen yıl içeride ve dışarı da değeri daha fazla anlaşılan ve takdir edilen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89, aramızdan ayrılışının 74. yılında Türk ulusuna hak ettiği saygınlığı dünyaya kabul ettiren büyük Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmet duyguları ile anıyorum dedi.