Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.
Ayyıldız, Kadınlarımızın yaşamları süresince sergiledikleri temeli özveri, sorumluluk ve fedakârlığa dayalı yaşam tarzı, halkımızın her zaman beğeni ve takdirini kazanmıştır dedi.
Ülkenin gelişiminde kadınların büyük yeri olduğunun altını çizen Ayyıldız yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Ülkemizin kurtuluşunda olduğu gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunda da önemli rol oynayan Türk Kadını günümüze kadar devam eden süreçte birçok hak ve özgürlüklere kavuşmuş, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanda önemli konumlara gelerek ülkemizin gelişme ve kalkınma yolundaki çalışmalarına büyük yarar sağlamışlardır.
Kadınlarımızın toplumsal yaşantımızdaki yerinin  devamlılığının sağlanması, onların gelişimine imkân veren bilinçlenme sürecinin etkili ve yoğun bir biçimde yaşanmasına bağlıdır.
Kadınlarımızın yaşamları süresince sergiledikleri temeli özveri, sorumluluk ve fedakârlığa dayalı yaşam tarzı, halkımızın her zaman beğeni ve takdirini kazanmıştır.
Üretken ve yaratıcı doğalarıyla ülkemizin ekonomik kalkınmasında da büyük katkıları olan kadınlarımızın, toplumsal gelişme ve çağdaşlaşma yolunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını görmek bizlerde büyük bir mutluluk ve memnuniyet yaratmaktadır.
Unutmamalıyız ki, kadınlarımızın yaşantımızın her safhasında görev almaları, çağdaş yaşam olanaklarından azami düzeyde istifade etmeleri, Sosyal yaşantımızın her safhasında yer alarak, ülkemizin gelişmesi ve geleceğinin şekillendirilmesi yönündeki çalışmalarda etkili rol üstlenmeleri, ülkemizi çağdaş dünyada daha güçlü bir konuma getirecektir.
Devletimiz de her zaman kadınlarımızın sosyal ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında olacak, onların hak ve özgürlüklerinin daha ileriye götürülmesine yönelik çalışmalarda bulunacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."