Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Renda Okay, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Burhan Kuzu ve kurs öğretmenleri, dün Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret ederek, kursiyerler için yapılacak sertifika törenine davet ettiler.
İş-Kur Projesi kapsamında ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı organizesinde Endüstri Meslek Lisesi’nde açılan ve yaklaşık 3 aydır süren “Yeraltı Madenci ve Doğalgaz Büro İçi Tesisatçılığı Kursu”nu başarıyla bitiren kursiyerlere, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda bugün saat 14.00’de belge verilecek.
Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, Uzmanlaşmış Meslek Eğitim Projesi kapsamında kursu başarıyla bitiren kursiyerlere için düzenlenen törene herkesi davet ettiklerini söyledi. İş-Kur Müdürü Cemal Yiğit de, 14 kişinin “Yeraltı Madenciliği”, 14 kişinin de “Doğalgaz Büro İç Tesisatçılığı Kursu” verildiğini ve bu kursiyerlere günlük olarak 15 TL para ödendiğini belirtti. Yiğit, önümüzdeki günlerde açılacak olan kurslara 19-40 yaşına kadar herkesin katılabileceği belirterek, bilgisayar alanında “Ağ İşletmenliği Kursu”nun da açılacağı söyledi. 
OKAY; “HERKES MASA
BAŞI İŞ İSTİYOR”
Amaçlarının işsizleri iş sahibi yapmak olduğunu belirten TSO Genel Sekreteri Renda Okay, “İş-Kur ve TSO ortaklaşa olarak işsizlere iş bulmak amacıyla 5 tane kurs açtık. Birincisi doğal gaz, diğeri maden üzerinde olmak üzere iki kursumuz bitti. Bu kurslarımızda 28 kişi yetiştirdik. Bunların sertifika töreni olacak. Bu törenimizde sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Amacımız işsizleri iş sahibi yapmak. Zonguldak’a istihdam yaratmak istiyoruz.
Ama bununla ilgili açtığımız kurslara kursiyer bulamıyoruz. ‘İşsizlik var’ diyorlar, ama açılan kurslara katılıp da iş sahibi olmayı tercih etmiyorlar. Herkes masa başı iş istiyor” dedi.
İş-Kur’un Zonguldak için ayırdığı bütçenin 10 milyon TL civarında olduğunu belirten İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, “Bizim mesleki eğitim bütçemiz Zonguldak olarak İş-Kur’un 10 milyon lira. Bu bütçenin 3 milyonunu harcadık.
Geriye kaldı 7 milyon. Paramız çok, yeter ki proje olsun” şeklinde konuştu.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de, belge törenine Belediye Meclis toplantısı nedeniyle katılamayacağını belirterek, törene belediye başkan yardımcılarından birini göndereceğini söyledi.