Emek Gençliği ve Gençlik Muhalefeti adlı toplulukların üyeleri, Madenci Anıtı önünde bir basın açıklaması düzenleyerek YÖK'ü protesto etti.
"Karakol değil, özerk ve demokratik üniversite" istediklerini söyleyen öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Baran Hamzaçebi, şunları söyledi:
"Artık herkes YÖK'ün varlığını tartışmaya başladı. Kimi 'YÖK'ün yapısı ya da adı değiştirilsin' diyor, kimileri de YÖK'ün yetkilerinin daraltılmasını savunuyor. Hatta YÖK'ün kaldırılması bile tartışılıyor. Şimdiye kadar YÖK hakkında ağzını açmayan kesimler şimdi yorum yapmaya başladılar. Televizyon programlarında her gün YÖK üzerine tartışmalar yayınlanıyor. Ama yıllardır YÖK tarafından muhatap olarak alınmayan öğrenciler, akademisyenler ve üniversite emekçilerine yine söz hakkı verilmiyor. Estirilen 'değişim rüzgarı'nda bu konunun asıl muhatapları yine görünmez hale getiriliyor. Halbuki bütün bu tartışmalar bizim hayatımızla, geleceğimizle ilgili değil mi? Bizler parasız, bilimsel, demokratik ve anadilde eğitim istiyoruz. 'YÖK dağıtılsın' diye hep birlikte haykıracağız. Çünkü dipçik ve postalların gölgesinde bilim olmaz. Edirne'den Nizip'e; ücretsiz ulaşım için yürüyen öğrenci arkadaşlarımız bizlere güç veriyor.
Dicle Üniversitesi'nde örülen utanç duvarına karşı direnen öğ-renciler, formasyon hakkı için ey-lemler yapan Ege Üniversitesi öğ-rencileri yürünecek yolu gösteriyor. Parasız, bilimsel, demokratik ve anadilde eğitim için birleşelim!"