Korubaşı Mahallesi sakinlerinin taleplerine AKP'den yanıt geldi.

Korubaşı Mahallesinde bulunan TOKİ alanına köprü yapılması için muhtar ve TOKİ sakinlerinin çağrısına yanıt veren AKP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı, söz konusu alanın belediye sınırları içerisinde olduğunu açıklayarak bu tür hareketlerin art niyetli olduğunu belirtti. Emlak vergisi ve su ücretlerinin belediye tarafından toplandığını belirtilen açıklamada sert mesajlar verildi.

Korubaşı'nda bulunan TOKİ konutları ile birlikte 4 bin kişinin seçmen olduğunu belirten Korubaşı Mahallesi Muhtarı Tacettin Kunul, "AKP'lilerin Korubaşına'na gelip 4 bin evet oyu almak istiyorlarsa köprü olayını ciddiye alıp şimdiden çalışmaya başlayıp buraya gelmeye yüzleri olmalıdır. AKP İlçe Teşkilatına Korubaşı Mahallesi ve TOKİ sakinleri olarak verin hizmeti alın 4 bin "evet" oyunu diyoruz" şeklinde yaptığı basın açıklamasının ardından AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı olarak açıklama yapan Nilgün Leventgelir, siyasi kaygılara sahip bazı kişi veya kişilerin konunun kime ait olduğunu bilmeden veya birtakım hesaplarla iktidarın yapmadığı bir yatırım gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkati çekti. Hükümete ve İlçe teşkilatına bu konu ile ilgili hesap sorulmasının haksızlık olarak değerlendiren Leventgelir, sorumlunun belediye olduğunu vurguladı.

"ART NİYETTİR"
Nilgün Leventgelir yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "AKP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak Toplu Konut İdaresi'nce Korubaşı Mahallesindeki yapılan her çalışmayı büyük bir dikkatle daima izledik. 24 derslikli İlköğretim Okulu hükümetimizin yapması gereken bir yatırım idi. Biz bunu da yaptık. Köprü içinde üzerimize düşen ne ise yapmaya hazır olduğumuzu hep belirttik. Ancak, görülen o ki, siyasi kaygılara sahip bazı kişi veya kişiler hala konunun kime ait olduğunu bilmeden veya birtakım hesaplarla sanki hükümetimizin yapmadığı bir yatırım gibi göstermeye çalışmaktadır. Bu art niyettir.  

CEVABI YAYINLAMADILAR
Korubaşı Mahallesindeki köprü sorununu yine hükümetimizin yapması gereken yatırım gibi geçtiğimiz aylarda gündemine taşıyan bazı basın kuruluşları oldu. Cevap yazımızı gönderdiğimiz halde yayınlamadılar. Ancak, artık genel bir açıklama yapma gereği hasıl oldu. Köprüyü yapmak belediyenin işidir. Kanunlar açıktır. Hiçbir kurum diğer bir kurumun yetki alanına müdahale edemez. Yetki aşımına karşı kanunların durumu açıktır. Ancak, yardım istenirse bu durumda yapılacak olana varsa yapılır.  Belediyeler herhangi bir ayrım gözetmeksizin, belediye sınırları içerisinde yaşayan halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çözümler üretmek ve yaşam alanlarını daha yaşanabilir kılmak zorundadırlar. Korubaşı Mahallesi Kdz.Ereğli Belediyesi sınırları içindedir. Orada çözüm oluşturacak ortamı yine belediye hazırlayacak ve aşamadığı yerde, AK Parti hükümetinin yardımı gereken noktada yardım talep edecektir. 

PARAYI BELEDİYE ALIYOR
Sayın Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan ile birlikte AK Parti İlçe yönetimi olarak Korubaşı Mahalle muhtarı, mahalle ve TOKİ sakinleri ile görüştük. Sorunlarını dinledik. Üzerimize bu konunun halli için düşen neyse yaparız dedik.  Ki bu sözümüzün en bariz örneği oraya yapılan okuldur. Çamur at izi kalsın zihniyeti kimseye yakışmaz. Hükümetimize ve ilçe teşkilatımıza bu konu ile ilgili hesap sorulması haksızlık olduğu gibi aynı zamanda kasıtlıdır. Bu konu siyasi malzeme konusu değildir. Emlak vergisini, su parasını alan belediyedir. Bu kalemleri burada saymaya gerek yoktur. Bu paraları kim topluyorsa, hizmeti o verecektir. Köprü ile 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumu bağdaştırmak hangi niyetin göstergesidir ortadadır. Köprü hükümetimizin yapması gereken bir yatırım değildir. Belediye sorumluluk alanı içindedir" dedi.

Öte yandan gazetemiz merkez bürosunu arayan Korubaşı Mahallesi Muhtarı Tacettin Kunul, iktidarın mahallelerine yaptığı okul nedeniyle teşekkür ettiğini söyledi.