AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan açıklamasında, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Erdoğan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Milli tarihimiz çok büyük ve parlak zaferlerle doludur. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı da böyle parlak zaferlerimizden birisidir. Bundan tam 88 yıl önce milletimiz, büyük kararlılık ile bağımsızlık mücadelesinden yüz akı ile çıkmıştır.

Türk Milleti olarak dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Milletimizin kaderini belirlemiştir.

Ülkemizi parçalamaya ve paylaşmaya çalışanlara Milletimiz, ülkesini hiç kimseyle paylaşmayacağını Başkomutanlık Meydan Savaşında tüm dünyaya göstermiştir.

Milletimizin, birlik ve beraberlik, bağımsızlık ve istiklalini her zaman korumasını bilmiştir. 88 yıl önce 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda olduğu gibi bugünde milletimizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarını ve bütün vatandaşlarımızın Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”