TDH Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ömer Çamur, Türkiye Değişim Hareketi ile ilgili çarpıcı açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. Partilileşme sürecinin gecikme olmadığını belirten Çamur, son dönemlerdeki istifaların partiden kaçış gibi gösterilmesinin doğru olmadığını kaydetti.
TDH Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ömer Çamur yaptığı açıklamada, partilileşme sürecinde gecikmenin olmadığını aksine hedeflenenden daha çok yol kat edildiğini kaydetti. Gerek ülke gerekse bölge insanının bu harekete yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çamur, "Türkiye'de bugüne kadar tüm partiler kurulduktan sonra teşkilatlandılar. Türkiye Değişim hareketi gibi kurulan bir parti yok. Parti kuruluş sürecinden önce yaklaşık 4 aydır teşkilatlanma sürecini yaşıyoruz. Genelde teşkilatlanma süreleri daha uzun sürer. Türkiye'de sadece En hızlı ve en kısa sürede sadece Ak Parti, teşkilatlandı. Hemen hemen diğer partilerin teşkilatlanma süreci daha fazla ve uzun sürdü. Ama şuanda TDH, hareket olarak bile bir çok siyasi partinin bile önündedir. Partilileşme sürecinde de hiçbir gecikme yok. Siyaseten kurulmamış bir partiye bu kadar çok destek verilmesi partinin kurulmasının gecikmiş gibi yorumlanmamalı ve böyle gösterilmemelidir. Aksine partilileşme süreci, zaman zaman çıkıntılara rağmen hedeflenenden daha çok yol kat ediliyor" dedi.
"İSTİFALAR KAÇIŞ DEĞİL"
Partiden kaçış olduğu yönündeki söylentilerin de doğru olmadığını belirten Ömer Çamur, sadece Yusuf Deniz ve onu destekleyenlerin istifa ettiğini kaydetti. Merkez ilçe başkanlığı teklif edilmeden öncesinde de bir ticari ve siyasi kimliğinin de bulunduğunu hatırlatan Çamur, şöyle konuştu:
"İstifalar, neticede bir görev değişikliğidir. Bu kaçış olduğu yönünde yorumlanmamalıdır. Her gün 35-40 kişi üye yapıyoruz. Bu kaçış değil. Zaten ticaretle uğraşıyordum. Belediye meclisi üyesi seçildim. 36 yaşında ilçe temsilciliğine atandım. Bu teklifi hiç düşünmeden ilçe temsilciliği kabul ettim. Bu bir risktir. Bu hareketi samimi bulmasam, bu harekete inanmasam böyle bir rizikoya girmezdim."
Çamur, TDH İl Temsilcisi Harun Akın ve bu harekette önemli rol oynayan isimlerden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a da övgüler yağdırdı.