Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) iki dönem vekillik yapan Polat Türkmen, beşinci sıradan listeye alınışı hakkında; “Partimin her kademesinde, listemin her sırasında hizmete hazırım” dedi.
Listenin çok başarılı olduğunu belirten Polat Türkmen, adayların önemli isimlerden oluştuğunu ancak bazı adayları Zonguldak halkının tanımadığı belirterek; “Tanınmayan adaylarımız seçim arifesinde halkımıza tanıtılacak. Listemiz profesyonel insanlardan oluşuyor. Kentimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Türkmen; “Listeyi genel merkezimiz değerlendirdi, saygı duyuyoruz. Ben bu partiyi kuran adamım. Vekil olmak için bu işi yapmıyorum. Ne görev verilirse yaparım. Milletin ve partimin emrindeyim. Benim koltukla işim yok. Zonguldak güzel şeyleri hak ediyor” dedikten sonra CHP ve MHP’nin liste başları hakkında şu yorumları yaptı: “Adamın biri hapiste, öteki Karabük’ten geldi. Zonguldak’ta adam mı yoktu? Bizim listemizde Köksal Toptan gibi kaliteli bir abimiz var. Özcan Ulupınar var. Çalışacağız ve halkımıza çalışmalarımızı doğru anlatacağız”
Milletvekili dağılımı hakkında tahminde bulunan Türkmen; “Ben Zonguldak’ta hala 5-0 yapacağımıza inanıyorum. Hem kendimi dışarı mı koyayım. Zonguldak bir ilki başaracak” diye konuştu. 18 Nisan’da aday tanıtımı için kente geleceğini belirten Türkmen, listede 5’inci sırada oluşu nedeniyle kırgın olmadığını belirterek; “Listede 5 değil, listeye giremesem de partimin emrindeyim. Partinin temel taşıyım, kuran adamım nerde hizmet varsa ordayım partimin hizmetkarıyım” açıklamalarında bulundu.