CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, partinin il kongresi sürecine girdiğini belirterek, geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün parti binasında düzenlemiş olduğu toplantıya davet edilmemesinin hayretle karşılandığını ifade etti. Bu tür olayların kamuoyunda yer almasının partiye zarar vereceğinin altını çizen Peker, Kongreler siyasi partilerin kendi bünyesinde yaptığı, parti üye ve delegelerin yönetimleri belirlediği demokratik bir süreçtir. Genel ve yerel seçimlerin aksine örgüt yani aile içinde yapılır. Bu süreçte kimin daha çok partili olduğuna dair ya da sen az çalıştın o çok çalıştı şeklindeki söylemler çok önem verdiğimiz birlik ve beraberlik anlayışına zarar verecektir dedi.
Peker'in açıklaması şu şekilde:
Yaklaşık bir ay kadar süren ilçe kongrelerini bitirdikten sonra; il kongresi sürecine girmiş bulunmaktayız. Dört ilçemizde çift adaylı olarak yapılan kongreler; Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasiye olan inancının ve bağlılığının en büyük göstergesi olmuştur.
Parti içi etiğe çok titiz bir şekilde dikkat edilerek geçirilen bu sürecin ardından, bugünlerde yapılan bazı söylem ve davranışlar,  kamuoyunda partimize zarar vermekle beraber bizleri de rahatsız etmektedir.
12 Haziran 2011 seçimlerinde listeler belli olur olmaz, seçim startımızı vererek çalışmalarımıza başladık. Liste başında yer alan Prof. Dr. Sayın Mehmet Haberal Hocamızın, AKP'NİN hukuk tanımaz tavrı nedeniyle aramızda bulunamayışından dolayı, kendisini temsilen aile fertleriyle beraber ev ev gezerek uyum içerisinde çalıştık. Milletvekili seçimlerinin ardından da genel merkezimizi ve genel başkanımızı nasıl ilimizde temsil ediyorsak; Milletvekillerimizi de ilimizde olmadığı zamanlarda temsil etme gayreti içerisinde olduk.
Özel durumu nedeniyle Milletvekilimiz Sayın Mehmet Haberal'a vekâlet etmeye çalışırken; Sayın Ali İhsan Köktürk'e de il sınırları içerisinde gittiği her yerde eşlik etmeye çalıştık; parti binamızda gereğince ağırladık.
Bizler bu çaba içersindeyken geçtiğimiz günlerde il binamızda Sayın Ali İhsan Köktürk'ün başkanlığında yapılan toplantıya, il başkanı olarak şahsımın davet edilmemesi, yine kamuoyunda ve bizler tarafından hayretle karşılanmıştır. Oysaki böyle bir toplantıya katılmayı kendimize görev bilir ve vekilimizi de her zaman olduğu gibi ağırlamaktan onur duyardık.
Kongreler siyasi partilerin kendi bünyesinde yaptığı, parti üye ve delegelerin yönetimleri belirlediği demokratik bir süreçtir. Genel ve yerel seçimlerin aksine örgüt yani aile içinde yapılır. Bu süreçte kimin daha çok partili olduğuna dair ya da sen az çalıştın o çok çalıştı şeklindeki söylemler çok önem verdiğimiz birlik ve beraberlik anlayışına zarar verecektir.Özelliklede Merkez İlçe Başkanımız Tarık Coşkun'un bu süreçte, örgütler belirlenirken partililerimizi bir kenara atıp başka partideki arkadaşlarla, dirsek temasında olması, hatta onları belirleyici olarak görmesi ve bu anlamda yaptığı açıklamalar partimiz tabanında sıkıntılara yol açmıştır.
İl kongresi sürecinin parti tüzük ve etik kuralları doğrultusunda sonlanması temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum.