Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Valiyi de halk seçmeli" açıklamasına CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen cevap verdi. Öymen, Başbakan'ın Türkiye'yi adım adım küçük Amerika yapmak istediğini iddia etti. Öymen ayrıca, Ankara'da meydana gelen patlamayı da Meclis'e taşıyacaklarını söyledi.  

 

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Zonguldak'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Onur Öymen, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaret etti. Öymen, Başkan İsmail Eşref ve belediye meclisi üyeleri tarafından belediye önünde karşılandı. Daha sonra Başkan Eşref'in makamına çıkan Öymen, Başkan Eşref'ten Zonguldak hakkında bilgi aldı. Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Valiyi de halk seçsin" yorumuna cevap vererek, kendilerinin de vatandaşların Başbakanı seçmemelerini dilediklerini söyledi. Ankara'da meydana gelen patlamada ölen 17 kişinin ailelerine baş sağlığı dileyen Öymen, patlamayı Meclis'e taşıyacaklarını da bildirdi. Öymen, bu konuda basında çok haber yer aldığını belirterek şöyle konuştu: "Bunların değerlendirilmesi lazım. Şu an orada yaşanan acının ızdırabın sıkıntısı içindeyiz. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa diliyoruz. Mutlaka bunun peşini bırakmamak lazımdır. Oradaki tesislerin kayıt dışı olduğu söyleniyor, usullere yasalara uygun bir şekilde yapılmadığı söyleniyor, yeterince denetlenmediği söyleniyor. Bütün bunların peşine düşeceğiz. Vatandaşımızın canı kıymetlidir. Bir tek vatandaşımızın hayatını böyle bir dikkatsizlik, bilgisizlik, kurallara uyumsuzluk nedeniyle kaybedilmesine razı olamayız. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi hiç kuşkusuz bu işin peşini bırakmayacaktır. Bunu Meclise de getireceğiz ve takipçisi olacağız."   

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi adım adım küçük Amerika yapmaya çalıştığını savunan Öymen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim de bir dileğimiz var. Biz de vatandaşların bu başbakanı seçmemesini diliyoruz. Kimi seçeceğini vatandaş iyi bilir, kimi seçmeyeceğini de bilir. Artık bu kadar yanlışlıktan sonra bu AK Parti döneminin de bu seçimde AK Parti iktidarına noktayı koyacak. Türk vatandaşları, ülkenin layık olduğu çağdaş, ileri, uygar bir anlayışa sahip bir hükümeti iş başına getirecektir. Sayın Başbakan Türkiye'yi adım adım bir küçük Amerika yapmak istiyor. Başkanlık sistemi olacak, valileri halk seçecek, ondan sonra meclisin etkisi azalacak, yargıya kendisi hakim olacak. Türkiye'de adı konmamış bir padişahlık olacak."

Türk halkının buna izin vermeyeceğini anlatan Öymen, sözlerini şöyle tamamladı: "Türk halkı Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaşananları unutmamıştır. Otoriter, radikal, insan haklarına saygılı olmayan, teslimiyetçi bir yönetimden tarihte biz çok çektik. Bir kere daha aynı tecrübeyi yaşamak istemiyoruz. Adı ne olursa olsun, Türkiye'de padişahlık rejimi artık tarihe mal olmuştur ve bir kere daha kimsenin bunu canlandırmaya gücü yetmeyecektir."