Alaplı’da  tornacılık yapan Levent Yılmazer, patpatların devrilmemesi için yeni bir sistem geliştirdiğini söyledi. Yılmazer, "Elimde imkân olsa tank yaparım." dedi.

Zonguldak ve ilçelerinde patpat olarak adlandırılan araçlar, sık sık devrilerek yaralanmalara sebep oluyor. Son olarak Alaplı Çamlıbel köyünde meydana gelen patpat kazasında 44 yaşındaki Ahmet Tosun hayatını kaybetti. Uzun yıllar torna işiyle uğraşan 34 yaşındaki Levent Yılmazer, işte bu kaza ve ölümlerin önüne geçmek için bir sistem geliştirdi. Patpatların genelde akis kesmesi sonucu devrildiğini tespit eden Yılmazer, akis bölgesini güçlendirerek akis kesme olayını ortadan kaldırdığını söyledi.
Yılmazer, "Zonguldak bölgesinde patpatlar bir yaşam gerçeği oldu. Patpatları sadece bu bölge değil, tüm ülkede tarımla uğraşanlar kullanıyor. Bunun yanında bu tarım araçları ekipman desteği ile birlikte çok amaçlı kullanılmaya başlandı. Ancak bazı noksanlar var. Gün geçmiyor ki patpat kazası olmasın. Patpatla yapılan kazalarda can ve mal kaybı daha çok oluyor. Patpat kazalarında akis çıkması ve şaft kesilmesi ön plana çıkıyor. Patpatlarda seri şanzıman var. Dört ya da beş ileri şanzımanla çok hızlı giden patpatlar, anlık akis ya da şaft kesmesinden dolayı kazaya sebep oluyor. Ben buna çözüm bulmak için uğraştım. Tamamen kendi tasarımım olan sistemi geliştirerek patpatlardaki kazaları sürücü hatası dışında sıfıra indirdim. Yani benim geliştirdiğim sistemde, patpat aracının kaza yapma olasılığı yüzde 1 bile kalmadı. Bu tasarımda kaza sadece sürücü hatasından olabilir. Ayrıca bu geliştirdiğim sistemde patpatlar yüzde 80 meyilli araziye bile çıkabiliyor." dedi.