Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmelikleri uyarınca, merkezi ısıtma sistemli tüm binalar pay ölçer sistemine geçmek zorunda olduklarını bildiren Makine Mühendisi Cevat Yıldızhan şu bilgilendirmeyi yaptı:
'Merkezi ısıtma kullanan binalar mayıs ayında pay ölçer takmaları zorunlu fakat çoğu yöneticiler ve vatandaşlar uygulamadan habersiz. Bakanlık pay ölçerlerinin yasal bir zorunluluk olduğu kanunun uygulanmasında yöneticileri zorunlu tutmaktadır.
Kış sezonu başladığında kaloriferler yandığında pay ölçerlerine geçmemiş apartman sakinlerinin aidat ödememe hakkı doğacak. Yasa pay ölçer takmayan bina sakinlerine vatandaş kanuna aykırı yakıt parası toplanıyor diye apartman yönetimini suç duyurusunda bulunabilecektir.
Takılacak pay ölçerler sayesinde ısı bedellerinin daha önce ki gibi eşit olarak ödenmesi dönemi sona ermiş olacak
Merkezi ısıtma sistemi kullanan binalarda dairelerinin yakıt bedeli paylaşımında her daire sahibi kullandığı ısı kadar pay ölçer sayesinde ödeme yapacaktır Sistemin çalışması için apartmanda  bulunan tüm radyatörlere uzaktan okumalı pay ölçer cihaz takılması gerekmektedir. Bu şekilde apartman sakinleri ciddi tasarruf sağlayacaktır.'