2010 Yılında 2 milyon 719 bin 47, 2011 yılında 2 milyon 805 bin 98 ve 2012 yılında 3 milyon 87 bin 696 ton sac Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından Türkiye'nin pek çok noktasına karayolu ile taşındı.

 

Erdemir, Ereğli'de faaliyet gösteren nakliyecilerin iş alamaz duruma geldikleri ve bu uygulama ile ilçe ekonomisine zarar verildiği yönünde yer alan yorumlara açıklama yaptı.

 

Erdemir: Şirketimizin karayolu ile sevkiyatlarına ilişkin rakamlar kamuoyuna çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından yansıtılan görüşlerin doğru olmadığını açıkça göstermektedir. Şirketimizin, halka açık bir şirket olma sorumluluğu ile tüm faaliyetlerini yasa, mevzuat ve etik kurallara uygun olarak sürdürdüğünü, paydaşlarını şeffaflık ilkesini gözeterek, doğru ve zamanında bilgilendirmeye özen gösterdiğini ve doğru bilgilere erişim açısından Şirketimiz açıklamalarının dikkate alınması hususunu kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada çeşitli basın kuruluşlarında şirketin sevkiyatlarının OMSAN Lojistik A.Ş. tarafından yapıldığı bu nedenle Ereğli'de faaliyet gösteren nakliyecilerin Erdemir'den iş alamaz duruma geldikleri ve bu uygulama ile ilçe ekonomisine zarar verildiği yönünde yer alan yorumlara yanıt verdi.

 

ŞİRKETİMİZ NAKLİYECİ BELİRLEMEKTEDİR

Erdemir'in gerçekleştirdiği satışların büyük bölümünde ürünlerinin nakliyesini hangi yolla ve hangi firma ile yapacağına müşterilerinin kendilerinin karar verileceği belirtilen yazılı açıklama şu şekilde: Müşterilerimizin isteği doğrultusunda satın alınan malzemenin nakliyesinin de Erdemir tarafından gerçekleştirilmesi talep ediliyorsa (yani satış anlaşması müşteriye teslim yapılmış ise) şirketimiz nakliyeci belirlemektedir. Son üç yılda karayolu ile nakledilen ürün tonajları toplamı, toplam sevkiyat içerisinde OMSAN Lojistik A.Ş.'nin payı ve OMSAN Lojistik A.Ş. tarafından taşınan ürünlerden ne kadarının nakliyesi Erdemir'e ait olan taşıma olduğu bilgileri ise şu şekildedir:

 

2012 YILINDA 3 MİLYON 87 BİN 696 TON TAŞINDI

2010 Yılında toplam karayolu sevkiyatı 2.719.047, müşteri tarafından OMSAN'a verilen ve OMSAN tarafından gerçekleştirilen sevkiyat 188.009, 2011 yılında toplam karayolu sevkiyatı 2.805.098, müşteri tarafından OMSAN'a verilen ve OMSAN tarafından gerçekleştirilen sevkiyat 217.877, OMSAN tarafından Erdemir adına gerçekleştirilen sevkiyat 107, 2012 yılında toplam karayolu sevkiyatı 3.087.696, müşteri tarafından OMSAN'a verilen ve OMSAN tarafından gerçekleştirilen sevkiyat 186.160, OMSAN tarafından Erdemir adına gerçekleştirilmiş sevkiyat 7.736 ton.

 

AÇIKÇA GÖSTERMEKTEDİR

Şirketimizin karayolu ile sevkiyatlarına ilişkin rakamlar kamuoyuna çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından yansıtılan görüşlerin doğru olmadığını açıkça göstermektedir. Şirketimizin, halka açık bir şirket olma sorumluluğu ile tüm faaliyetlerini yasa, mevzuat ve etik kurallara uygun olarak sürdürdüğünü, paydaşlarını şeffaflık ilkesini gözeterek, doğru ve zamanında bilgilendirmeye özen gösterdiğini ve doğru bilgilere erişim açısından Şirketimiz açıklamalarının dikkate alınması hususunu kamuoyuna saygı ile duyururuz.