AKP Zonguldak Milletvekilleri 2011 ve 2012 yılını değerlendirdi.

  

AKP Zonguldak Milletvekilleri ve teşkilatı gazeteciler ile bir araya geldi. TBMM önceki Başkanlarından ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve partili yöneticiler gazeteciler ile bir araya geldi.

 

DÜNYANIN BEKLENTİSİ VAR
AK Parti'nin geldiği noktayı değerlendiren Milletvekili Köksal Toptan, 2023 hedeflerini de değerlendirerek, Büyük bir dünyaya hitap ediyoruz. Ben ve arkadaşlarım Suriye ziyaretinde insanların olağan üstü sevgisi ve ilgisi nedeniyle sokakta gezemedik. Dünyanın da bizden beklentisi var. Başbakanımızın Mısır, Tunus'ta binlerce insana hitap ederek, 'Laikliği göz ardı etmeyin' sözü çok önemliydi. Ulaşım ile ilgili önemli sorunlar için 2012 yılı çok önemli bir yıl olacaktır dedi.

ULAŞIM SORUNU ORTADAN KALKTI

Zonguldak'a yapılacak olan hizmetler ile ilgili açıklamalarda da bulunan Toptan şöyle dedi: 2012'nin sonuna geldiğimizde Zonguldak'ın ulaşım sorunu neredeyse ortadan kaldırılmış olacaktır. Aldığımız son bilgiye göre, Zonguldak'ı Devrek'e bağlayan Üzülmez 1-2 ile Sapça Tüneli 1-2 gün içerisinde ihaleye çıkılacaktır. Zonguldak trafiğini olumlu etkileyecek Mithatpaşa 1-2 Tünellerinde de ihale aşamasındadır. Ama orada yerleşim nedeniyle çalışmalar sürüyor. Kilimli – Zonguldak, Kilimli – Filyos arasındaki yol ihale edilecektir. Zonguldak'ı Ereğli'ye bağlayan yol ihalesi kapsamında tüneller var, onlar da ihale kapsamında yapım işi görme imkanını bulacağız. Ereğli-Akçakoca yolu tamamlanmak üzere, Ereğli'yi Devrek'e bağlayan yol tüm hızıyla sürüyor. Devrek Yeniçağ arasındaki yolda şu kış şartlarında bile devam etmektedir. 2012 yılı özellikle karayolu ulaşımı bakımından altın yıl olacaktır. Pek çok işin bittiği bir yıl olarak değerlendirilecektir.

 

İÇ HAT SEERLERİ YAPILAMIYOR

Havaalanı ile ilgili yurt dışı bağlantıları seferleri devam etmektedir. Yurt içinde istenilen performansı yakalayamadığımız için iç hat seferleri yapılamamaktadır. Filyos Projesi ile ilgili 2012 yılı çok önemli bir yıl olacaktır. Limanın çok yakın sürede ihalesinin yapılmasını beklemekteyiz. Bürokratik bir takım engeller var. Onlar aşılmaya çalışılıyor. Orada liman yapılmasının önemli şartlarından bir tanesi Filyos'ta bulunan radarın oradan kaldırılmasıydı. Radar oradan kaldırıldı. Oradan kaldırılması ile ilgili Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı'na 30 milyon TL aktardı. Bu para TOKİ'ye aktarıldı. TOKİ o parayla Genelkurmay Başkanlığı'na modern binalar yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dosyanın eksiklikleri tamamlanmaya çalışılıyor. Radarın devri ile ilgili protokol imzalanmamış, buna da gerek duyulmamış. Bundan sonra da protokol imzalansa da imzalanmasa da sonucun değişmeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Bir yandan Sanayi Bakanı ile diyalog içerisindeyiz. Bakanlar Kurulu kararı ile Filyos Bölgesi endüstri bölgesi olarak ilan edilecektir. Öbür taraftan buraya gelecek yatırımcılar ile ilgili Başbakanlık Kalkınma Ajansı talepleri toplamaktadır. 30 civarında yatırımcının bölgede arsa tahsis talebinde bulunduğunu duyduk. 2012 senesinde, Zonguldak'ın hayali olan Karadeniz'in çılgın projesi olan Filyos Vadi Projesi'nde çok önemli adımları hep beraber atma olanağı bulacağız.
Köksal Toptan, taşkömürünün değerlendiğini ifade ederek taşkömürü ile ilgili de çalışmalara devam edeceklerini söyledi.